ROC DRILL – zladenie pred začatím cvičenia Slovenský štít 2022


ROC DRILL – zladenie pred začatím cvičenia Slovenský štít 2022

V priestoroch Centra výcviku Lešť v ostatných dňoch prebieha intenzívna príprava na začatie cvičenia Slovenský štít 2022, ktorého sa zúčastňujú zahraniční partneri, ako napr. príslušníci Veliteľstva mnohonárodnej divízie - Stred, Českej republiky či Národnej gardy štátu Indiana USA.

Začatiu veliteľsko-štábneho cvičenia predchádzal „ROC DRILL“, ktorý sa uskutočnil 14. mája 2022 za účasti zahraničných príslušníkov s cieľom zladenia a lepšieho pochopenia spoločného úsilia a činnosti počas cvičenia. ROC Drill riadil generálmajor Denis Tretinjak, veliteľ Veliteľstva mnohonárodnej divízie - Stred (MND-C), ktorá počas cvičenia predstavuje nadriadený stupeň (HICON) pre cvičiace brigády, vrátane 2.mb Prešov. Zladenia sa zúčastnil aj generálmajor Ivan PACH, veliteľ PS OS SR a zároveň riadiaci cvičenia, ktorý vyjadril presvedčenie, že ROC Drill vytvoril dobré podmienky pre začatie operácie divízie v rámci cvičenia Slovenský štít 2022.

Samotné cvičenie poskytuje veľkú príležitosť pre výcvik jednotiek PS OS SR v medzinárodnom prostredí a v prostredí NATO.


ROC DRILL – zladenie pred začatím cvičenia Slovenský štít 2022ROC DRILL – zladenie pred začatím cvičenia Slovenský štít 2022ROC DRILL – zladenie pred začatím cvičenia Slovenský štít 2022ROC DRILL – zladenie pred začatím cvičenia Slovenský štít 2022

Autor: PAO SLSD 22 , Foto: PAO SLSD 22 - Dátum: 14.05.2022
Čítanosť: 2408
Verzia pre tlač

Skočiť na menu