Rozlúčka s generálom


Rozlúčka s generálom

Dňa 3. mája prijala prezidentka SR Zuzana Čaputová príslušníkov Ozbrojených síl SR z dôvodu odchodu do zálohy zástupcu náčelníka generálneho štábu- náčelníka štábu Ozbrojených síl SR generálmajora Štefana Kovácsa. Počas slávnostného ceremoniálu prijatia sa prezidentka SR Zuzana Čaputová poďakovala generálmajorovi Štefanovi Kovácsovi za jeho 37- ročnú službu v prospech Ozbrojených síl SR. Ako veliteľka ozbrojených síl mu poďakovala za jeho odvedenú prácu pre Slovensko a pre bezpečnosť našich občanov. Generálmajor Štefan Kovács reprezentoval Slovensko v najvyššom spojeneckom veliteľstve NATO a zodpovedal za náročné úlohy.

Rozlúčkový ceremoniál je novou tradíciou. Ide o poďakovanie sa hlavnej veliteľky ozbrojených síl generálom odchádzajúcich do zálohy.

Plné pocty na prednom nádvorí Grasalkovičovho paláca zabezpečili príslušníci Čestnej stráže prezidenta SR pod velením kapitána Tomáša Meda a podplukovníka Jána Krajčoviča.


Rozlúčka s generálomRozlúčka s generálomRozlúčka s generálomRozlúčka s generálomRozlúčka s generálomRozlúčka s generálom

Autor: kpt. Ing. Andrea Šantorová , Foto: mjr. Ing. Marián Mäsiar - Dátum: 03.05.2022
Čítanosť: 1812
Verzia pre tlač

Skočiť na menu