Preskocit navigáciu

Návšteva ministra obrany vo vzdušných silách


Návšteva ministra obrany vo vzdušných silách

Dňa 22. apríla 2022 vykonal minister obrany SR Jaroslav Naď v sprievode štátneho tajomníka Mariána Majera, náčelníka generálneho štábu generála Daniela Zmeka a svojej delegácie návštevu podriadených útvarov vzdušných síl.

V ranných hodinách na 81. krídle Sliač, kde ministra privítal veliteľ útvaru plukovník Josef Hausner, sa delegácia presunula na brífingovú miestnosť leteckého simulátora, kde po otvorení brífingu zástupcom veliteľa vzdušných síl brigádnym generálom Ladislavom Dovhunom nasledoval situačný brífing. V doobedňajších hodinách a po ukážke stanového mestečka aliančných vojsk, bol ministrovi obrany predstavený veliteľ nemeckého kontingentu plukovník Joe Sievers a veliteľ holandského kontingentu podplukovník Patrick Wekking. „Títo vojaci sú tu, aby posilnili naše spôsobilosti a pomohli nielen odstrašiť prípadnú hrozbu ale tiež fakticky posilnili obranyschopnosť Slovenska a NATO. Veľmi rád som im podal ruku a osobne poďakoval za nasadenie na Slovensku,“ povedal minister obrany SR Jaroslav Naď. Následne sa delegácia presunula do priestorov rozmiestnenia techniky protivzdušnej obrany aliančných vojsk a neskôr aj k vojenskej ubytovni, kde si prítomní prezreli ubytovacie priestory a prebiehajúcu rekonštrukciu ubytovne.

Po návšteve Letecko - lekárskeho centra s poliklinikou MO SR na Sliači, ministra obrany spolu s delegáciou privítal na 2. brigáde vzdušných síl veliteľ útvaru plukovník Miroslav Mišovic. Minister obrany sa zaujímal o modernizačné projekty a najmä o prebiehajúcu výstavbu budovy miesta velenia.



1111222233

Autor: vvzs, MO SR - KOd , Foto: vvzs, MO SR - KOd - Dátum: 22.04.2022
Čítanosť: 3281
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share