Preskocit navigáciu

So spomienkou na priateľov už po ôsmykrát


So spomienkou na priateľov už po ôsmykrát

     Pondelkové predpoludnie (27. decembra 2021) v priestoroch žilinského 5. pluku špeciálneho určenia (5. pšu) pri Pamätníku vojakom Síl pre špeciálne operácie patrilo spomienke na našich dvoch kolegov – kapitána in memoriam Edmunda Makovníka a rotmajstra in memoriam Patrika Fraštiu.
     V komornej atmosfére si prišli uctiť pamiatku kolegov, no najmä priateľov, zastupujúci veliteľ 5. pšu podplukovník Miroslav Modrocký, bývalý veliteľ plukovník Pavol Šebík, zástupca veliteľa Síl pre špeciálne operácie (SŠO) plukovník Pavel Švelka, veliaci poddôstojníci Veliteľstva SŠO a 5. pšu – štábny nadrotmajster Martin Boháčik a Radoslav Žitník, ostatní „špeciáli“ ...
     Čas plynie rýchlo a postupne zahladzuje stopy smútku, no v tvárach tvrdých chlapov stojacich okolo možno čítať maskovaný smútok a neľahostajnosť voči tomu, čo sa pred ôsmymi rokmi udialo. Nebezpečnosť a náročnosť povolania vojaka „špeciála“ si uvedomuje každý z nás, no ak tragédia príde nečakane a bez prípravy, zabolí o to viac.
     Edo a Paťo spolu s americkým kolegom kapitánom Davidom Lyonom zahynuli v piatok 27. decembra 2013 v Afganistane pri plnení úloh v operácii ISAF.


So spomienkou na priateľov už po ôsmykrát ISo spomienkou na priateľov už po ôsmykrát ISo spomienkou na priateľov už po ôsmykrát ISo spomienkou na priateľov už po ôsmykrát I So spomienkou na priateľov už po ôsmykrát II

Autor: poručíčka Miroslava Mindárová, VeSŠO , Foto: poručíčka Miroslava Mindárová, VeSŠO - Dátum: 27.12.2021
Čítanosť: 15511
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share