Preskocit navigáciu

Veliteľ pozemných síl na inšpekcii výcviku v Centre výcviku Lešť


Veliteľ pozemných síl na inšpekcii výcviku v Centre výcviku Lešť Veliteľ pozemných síl generálmajor Ivan Pach, vykonal v termíne 21. a 22. septembra inšpekciu výcviku podriadených jednotiek v Centre výcviku Lešť. Počas týchto dní tu totižto prebiehalo viacero výcvikových aktivít pozemných síl – Výcvik aktívnych záloh (20.9.-1.10.), Sústredený poľný výcvik 11.mpr(30.8.-24.9.) a Bojové školské streľby jednotiek 1.mb (17.9.-24.9.). Spoločne takto cvičilo na Lešti viac ako 400 profesionálnych vojakov.

Ako prvé si veliteľ skontroloval jednotky 1.mechanizovanej brigády, ktoré vykonávali sústredený poľný výcvik 11. mechanizovaného práporu a bojové školské streľby. Oboch výcvikov sa zúčastnilo aj 32 nových poručíkov pozemných síl, ktorí týmto spôsobom naberali prvé skúsenosti do ďalšieho pôsobenia na domovských útvaroch.

Na záver si veliteľ skontroloval výcvik aktívnych záloh, ktorý viedol ženijný prápor.

Veliteľ pozemných síl na inšpekcii výcviku v Centre výcviku LešťVeliteľ pozemných síl na inšpekcii výcviku v Centre výcviku LešťVeliteľ pozemných síl na inšpekcii výcviku v Centre výcviku LešťVeliteľ pozemných síl na inšpekcii výcviku v Centre výcviku LešťVeliteľ pozemných síl na inšpekcii výcviku v Centre výcviku LešťVeliteľ pozemných síl na inšpekcii výcviku v Centre výcviku LešťVeliteľ pozemných síl na inšpekcii výcviku v Centre výcviku LešťVeliteľ pozemných síl na inšpekcii výcviku v Centre výcviku Lešť

Autor: sekretariát VePS , Foto: sekretariát VePS - Dátum: 27.09.2021
Čítanosť: 4307
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share