Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Máj 2021
Po Ut St Št Pi So Ne
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      


Vyhlásenie o prístupnosti

Detská Univerzita Komenského na pôde protilietadlovej raketovej brigády Nitra


Detská Univerzita Komenského na pôde protilietadlovej raketovej brigády Nitra

V dňoch 8. - 9. júla 2021 sa v priestoroch protilietadlovej raketovej brigády (plrb) v Nitre uskutočnil 19. ročník Detskej Univerzity Komenského pod názvom "ARMY WORKSHOP".

Profesionálni vojaci plrb si pre viac ako 70 študentov vo veku 10 až 15 rokov pripravili bohatý program. Počas týchto dvoch dní ich oboznámili s povolaním profesionálneho vojaka, predstavili im techniku s ktorou pracujú a zapojili ich do reálnych výcvikových aktivít. Študenti si tak vyskúšali streľbu zo vzduchových zbraní, absolvovali topografickú prípravu, ukážku spojovacích prostriedkov, ručných zbraní profesionálnych vojakov, prešli si kurzom poskytovania prvej pomoci na bojisku a na záver ich čakala vybudovaná prekážková dráha. Súčasťou programu pre deti bol aj pravý vojenský obed v poľnom stane.

Záver dňa patril vyhodnoteniu úspešnosti družstiev v jednotlivých aktivitách, kde si každé družstvo na čele so svojim veliteľom prevzalo diplom za absolvovanie branno-športového dňa a tí najlepší aj vecné ceny. Študenti si z kasární pod Zoborom odnášali krásne zážitky a poniektorí aj odhodlanie v budúcnosti posilniť rady príslušníkov Ozbrojených síl SR. Detská Univerzita Komenského, bola založená v roku 2003 z iniciatívy riaditeľa Divadla Aréna Juraja Kukuru. Každoročne si tak môžu deti vo veku od 9 do 14 rokov v rámci projektu "ARMY WORKSHOP" vyskúšať povolanie profesionálneho vojaka.


Detská univerzita Komenského na pôde protilietadlovej raketovej brigády NitraDetská univerzita Komenského na pôde protilietadlovej raketovej brigády NitraDetská univerzita Komenského na pôde protilietadlovej raketovej brigády NitraDetská univerzita Komenského na pôde protilietadlovej raketovej brigády NitraDetská univerzita Komenského na pôde protilietadlovej raketovej brigády NitraDetská univerzita Komenského na pôde protilietadlovej raketovej brigády NitraDetská univerzita Komenského na pôde protilietadlovej raketovej brigády NitraDetská univerzita Komenského na pôde protilietadlovej raketovej brigády NitraDetská univerzita Komenského na pôde protilietadlovej raketovej brigády NitraDetská univerzita Komenského na pôde protilietadlovej raketovej brigády NitraDetská univerzita Komenského na pôde protilietadlovej raketovej brigády Nitra

Autor: npor. Ing. Jaroslav VAVRICA , Foto: Mgr. et Mgr. Mária VILÍMKOVÁ - Dátum: 09.07.2021
Čítanosť: 2621
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share