Letecká preprava príslušníkov OS SR do a z operácie NM-I a materiálu do a z operácie UNFICYP.


Letecká preprava príslušníkov OS SR do a z operácie NM-I a materiálu do a z operácie UNFICYP.

            Na letisku Malacky príslušníci NCVD OS SR zabezpečovali leteckú prepravu príslušníkov OS SR do a z operácie NM-I a prepravu materiálu do a z operácie UNFICYP. Preprava bola rozdelená na dve časti – nasadenie v dňoch 14. – 15.05.2021 a stiahnutie v dňoch 30. – 31.05.2021.

            14.05.2021 odlietal letecký prostriedok C-27J SPARTAN z letiska Malacky na letisko Ali Al Salem v Kuvajte, kde posádka prespala do nasledujúceho dňa. Na palube boli štyria príslušníci OS SR, nasadzovaní do operácie NM-I. Prvýkrát bol tento let vykonaný priamo, bez tradičnej zastávky na Cypre.

            30.05.2021 odletel letecký prostriedok s materiálom do operácie UNFICYP z letiska Malacky na letisko v Larnace, kde bol materiál vyložený a prevzatý príslušníkmi slovenského kontingentu. Odtiaľ pokračoval na letisko Ali Al Salem v Kuvajte, kde posádka prespala. Na ďalší deň nastúpili na palubu príslušníci OS SR končiaci v operácii NM-I a odleteli na letisko v Larnace. Tu pristúpili ďalší dvaja príslušníci OS SR a bola naložená jedna letecká paleta s materiálom z operácie UNFICYP, ktorý si na letisku v Malackách prevzali príslušníci ZZ-I. Nemšová. Príslušníkom OS SR, vracajúcim sa z operácií NM-I a UNFICYP, boli vykonané odbery a následne boli prepravení do karantény.

            Vďaka za spoluprácu na úspešnej realizácii tejto prepravy patrí príslušníkom dopravného krídla Kuchyňa, ZZ-I. Nemšová, vodičom, príslušníkom Policajného zboru SR, Finančnej správy SR a samozrejme príslušníkom Vojenskej polície.


Letecká preprava príslušníkov OS SR do a z operácie NM-I a materiálu do a z operácie UNFICYP.Letecká preprava príslušníkov OS SR do a z operácie NM-I a materiálu do a z operácie UNFICYP.Letecká preprava príslušníkov OS SR do a z operácie NM-I a materiálu do a z operácie UNFICYP.Letecká preprava príslušníkov OS SR do a z operácie NM-I a materiálu do a z operácie UNFICYP.Letecká preprava príslušníkov OS SR do a z operácie NM-I a materiálu do a z operácie UNFICYP.Letecká preprava príslušníkov OS SR do a z operácie NM-I a materiálu do a z operácie UNFICYP.Letecká preprava príslušníkov OS SR do a z operácie NM-I a materiálu do a z operácie UNFICYP.Letecká preprava príslušníkov OS SR do a z operácie NM-I a materiálu do a z operácie UNFICYP.Letecká preprava príslušníkov OS SR do a z operácie NM-I a materiálu do a z operácie UNFICYP.Letecká preprava príslušníkov OS SR do a z operácie NM-I a materiálu do a z operácie UNFICYP.

Autor: nrtm. Viliam UHRÍNEK , Foto: nrtm. Viliam UHRÍNEK - Dátum: 04.06.2021
Čítanosť: 2816
Verzia pre tlač

Skočiť na menu