Zapožičanie Bojovej zástavy práporu radiačnej, chemickej a biologickej ochrany v Rožňave


Zapožičanie Bojovej zástavy práporu radiačnej, chemickej a biologickej ochrany v Rožňave

Dňa 25. mája 2021 sa v záhrade Grasalkovičovho paláca uskutočnil slávnostný akt odovzdania zapožičaných bojových zástav piatim vojenským útvarom ozbrojených síl SR. Za prápor radiačnej, chemickej a biologickej ochrany Rožňava si z rúk pani prezidentky SR Zuzany Čaputovej prevzal bojovú zástavu veliteľ práporu podplukovník Ondrej Iliško. Túto výnimočnú udalosť umocnila aj prítomnosť ministra obrany SR Jaroslava Naďa, predsedu Výboru Národnej rady SR pre obranu a bezpečnosť Juraja Krúpu, náčelníka Generálneho štábu ozbrojených síl SR generála Daniela Zmeka, generality ozbrojených síl a ďalších významných hostí.

Bojová zástava bola zapožičaná práporu radiačnej, chemickej a biologickej ochrany v Rožňave za pôsobenie v operáciách a misiách na Balkáne, v Iraku, v Afganistane či na Cypre, ale tak isto aj za pomoc spoluobčanom pri živelných pohromách a katastrofách. Svojou zodpovednosťou sú pripravení poskytovať podporu a pomoc i naďalej, nielen občanom Slovenskej republiky, ale aj príslušníkom medzinárodných síl v operáciách a misiách, kdekoľvek na svete.

Bojové zástavy sa stali neodmysliteľnou súčasťou vojenských jednotiek od nepamäti. Je to najcennejší vojenský symbol, ktorý môžu vojaci získať.


Zapožičanie Bojovej zástavy práporu radiačnej, chemickej a biologickej ochrany v RožňaveZapožičanie Bojovej zástavy práporu radiačnej, chemickej a biologickej ochrany v RožňaveZapožičanie Bojovej zástavy práporu radiačnej, chemickej a biologickej ochrany v RožňaveZapožičanie Bojovej zástavy práporu radiačnej, chemickej a biologickej ochrany v RožňaveZapožičanie Bojovej zástavy práporu radiačnej, chemickej a biologickej ochrany v RožňaveZapožičanie Bojovej zástavy práporu radiačnej, chemickej a biologickej ochrany v RožňaveZapožičanie Bojovej zástavy práporu radiačnej, chemickej a biologickej ochrany v Rožňave

Autor: prrchbo, MO SR - KOd , Foto: prrchbo - p. Peter Sobek - Dátum: 26.05.2021
Čítanosť: 3735
Verzia pre tlač

Skočiť na menu