Preskocit navigáciu

Slávnostné zapožičanie bojových zástav


Slávnostné zapožičanie bojových zástav

V utorok dňa 25. mája o 14.00 hodine prezidentka SR Zuzana Čaputová slávnostne zapožičala bojové zástavy veliteľom piatich vojenských útvarov. Slávnostný akt odovzdávania bojových zástav sa uskutočnil po tretíkrát za osobnej účasti prezidenta SR. Zástavy boli zapožičané Samohybnému delostreleckému oddielu Michalovce, Práporu radiačno-chemickej a biologickej ochrany Rožňava, 1. mechanizovanej brigáde Topoľčany, Brigáde riadenia vzdušných operácií Zvolen a Dopravnému krídlu Kuchyňa.

Prezidentka v príhovore zdôraznila, že prevzatie bojovej zástavy je pre každú vojenskú jednotku, ktorá bola uznaná za hodnú pre takéto vysoké ocenenie, najväčšia pocta. Prezidentka verí, že odovzdanie zapožičaných bojových zástav prispeje nielen k budovaniu vojenských tradícií, ale aj k posilneniu hrdosti každého profesionálneho vojaka na svoj vojenský útvar, ozbrojené sily a na Slovenskú republiku.

Slávnostný ceremoniál v záhrade Prezidentského paláca zabezpečili na vysokej profesionálnej úrovni príslušníci Čestnej stráže prezidenta SR pod velením zástupcu veliteľa čestnej stráže podplukovníka Jána Krajčoviča.


Slávnostné zapožičanie bojových zástavSlávnostné zapožičanie bojových zástavSlávnostné zapožičanie bojových zástavSlávnostné zapožičanie bojových zástavSlávnostné zapožičanie bojových zástavSlávnostné zapožičanie bojových zástavSlávnostné zapožičanie bojových zástavSlávnostné zapožičanie bojových zástavSlávnostné zapožičanie bojových zástavSlávnostné zapožičanie bojových zástavSlávnostné zapožičanie bojových zástavSlávnostné zapožičanie bojových zástav

Autor: kpt. Ing. Andrea Šantorová , Foto: kpt. Ing. Andrea Šantorová - Dátum: 25.05.2021
Čítanosť: 2505
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share