Preskocit navigáciu

Výcvik alternatívnych spôsobov vysadenia a vyzdvihnutia z vrtuľníka


Výcvik alternatívnych spôsobov vysadenia a vyzdvihnutia z vrtuľníka  

Tento týždeň prebiehal na dvoch miestach súčasne intenzívny výcvik v alternatívnych spôsoboch vysadenia z vrtuľníkov. Výsadky na trenčianskom letisku precvičovala v dňoch 23.-24.2. spolu s príslušníkmi 5. pluku špeciálneho určenia (5.pŠU) štvorčlenná osádka Mi-17M, ktorú vystriedalo päť letcov na stroji Mi-17 v úprave LPZS (letecká pátracia a záchranná služba).

Na domovskom, prešovskom letisku v dňoch 24.-25.2., vykonávali výcvik príslušníkov padákovej, výsadkovej a záchrannej služby traja inštruktori z 5.pŠU spolu so skúsenými posádkami vrtuľníka UH-60M. Tréning špecialistov bol zameraný predovšetkým na zlaňovanie pomocou techniky „Fast Rope“ a „Rappelling“. Spoločnému výcviku predchádzala dôsledná príprava zameraná predovšetkým na stanovenie metód a postupov vykonávania jednotlivých cvičení, ako aj na definovanie striktných zásad bezpečnosti.

Príslušníci vrtuľníkového krídla gen. Jána Ambruša sa tak aj počas týchto dní, ako už tradične podieľali na zvyšovaní úrovne,  pripravenosti  a vycvičenosti ostatných zložiek OS SR.

 

Výcvik alternatívnych spôsobov vysadenia a vyzdvihnutia z vrtuľníkaVýcvik alternatívnych spôsobov vysadenia a vyzdvihnutia z vrtuľníkaVýcvik alternatívnych spôsobov vysadenia a vyzdvihnutia z vrtuľníkaVýcvik alternatívnych spôsobov vysadenia a vyzdvihnutia z vrtuľníkaVýcvik alternatívnych spôsobov vysadenia a vyzdvihnutia z vrtuľníkaVýcvik alternatívnych spôsobov vysadenia a vyzdvihnutia z vrtuľníka

Autor: npor. Maroš KÖVÉR , Foto: Vladimír Vido, Štefan Jusko, por. Ján Čontofalský - Dátum: 26.02.2021
Čítanosť: 4778
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share