Preskocit navigáciu

Prvá etapa testovania vrcholí


Prvá etapa testovania vrcholí
Operácia Spoločná zodpovednosť pokračuje posledným testovacím dňom (25.10.2020) pilotného testovania na Orave a v Bardejove. Do 11. hodiny sa prišlo otestovať celkovo 7 323 osôb, pričom infekčnosť sa preukázala u 312 z nich, čo predstavuje 4,26 %.
Predpokladaný počet testovaných obyvateľov predstavuje 180 000 ľudí, čo je však počet vrátane napríklad klientov zariadení sociálnych služieb, vojakov, policajtov a príslušníkov ozbrojených zložiek, osôb vo výkone trestu a ľudí, ktorí boli pozitívne testovaní v ostatných dňoch, alebo sú v karanténe. Predpoklad pretestovania v rámci odberových miest operácie Spoločná zodpovednosť je preto približne 150 000 ľudí.
Rezort obrany predpokladá, že vzhľadom na vývoj a počty doteraz testovaných osôb, by sa reálny výsledok testovaných mohol pohybovať okolo 140 000, čo by vzhľadom na predpoklady mohlo predstavovať účasť viac ako 90 %.
„Som naozaj hrdý na, nielen organizátorov – ozbrojené sily, policajtov, zdravotníkov, samosprávy a tak ďalej, ale aj na ľudí, ktorí sa prišli dať otestovať a hlavne s akým pokojom sa správali a akí boli vďační tým, ktorí ich testovali. Bolo to až neuveriteľné a klobúk dole. Keď som bol osobne na množstve odberných miest, všade to bolo rovnaké – pokoj a kľud,“ ocenil. 
 Testovanie v štyroch najkritickejších okresoch Slovenska dnes prebieha v 184 odberových miestach,
v rámci ktorých pôsobí 2003 členov odberových tímov.
 Na Orave a v Bardejove sa od piatku podarilo otestovať celkovo 128 841 obyvateľov, z ktorých 4 744 osôb je podľa výsledkov antigénových testov infekčných. Pomer infekčnosti na počet testovaných tak zatiaľ súhrnne predstavuje 3,68 %.

Prvá etepa testovania vrcholíPrvá etepa testovania vrcholíPrvá etepa testovania vrcholí

Autor: OS SR - Dátum: 25.10.2020
Čítanosť: 4050
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share