Preskocit navigáciu

Nasadenie príslušníkov Veliteľstva posádky Bratislava pri zabezpečení zdravotníckeho materiálu


Nasadenie príslušníkov Veliteľstva posádky Bratislava pri zabezpečení zdravotníckeho materiálu

V dňoch 25. marca a 26. marca pristáli na bratislavskom letisku M. R. Štefánika dve nákladné lietadlá, ktoré priviezli dokopy viac ako 60 ton zdravotníckeho materiálu. Obsahom zásielok z Číny boli ochranné rúška, rukavice a tiež ochranné odevy.

Dňa 25. marca vyloženie materiálu zabezpečilo 40 vojakov Veliteľstva posádky Bratislava. Druhá zásielka dňa 26. marca bola vyložená 20 vojakmi Veliteľstva posádky Bratislava.

Tieto ochranné pomôcky sú určené pre zdravotné sestry a lekárov, ktorí sú v prvej línii v boji proti koronavírusu. Materiál sa okamžite distribuoval do skladu štátnych hmotných rezerv v Čachticiach a do centrálneho skladu Ministerstva vnútra v Slovenskej Ľupči. Odtiaľ poputuje k zdravotníkom na celom Slovensku.


Nasadenie príslušníkov Veliteľstva posádky Bratislava pri zabezpečení zdravotníckeho materiáluNasadenie príslušníkov Veliteľstva posádky Bratislava pri zabezpečení zdravotníckeho materiáluNasadenie príslušníkov Veliteľstva posádky Bratislava pri zabezpečení zdravotníckeho materiáluNasadenie príslušníkov Veliteľstva posádky Bratislava pri zabezpečení zdravotníckeho materiáluNasadenie príslušníkov Veliteľstva posádky Bratislava pri zabezpečení zdravotníckeho materiáluNasadenie príslušníkov Veliteľstva posádky Bratislava pri zabezpečení zdravotníckeho materiálu

Autor: rtm. Mgr. Štefan GAZDAGH , Foto: MO SR - Dátum: 26.03.2020
Čítanosť: 4686
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share