Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

V poradí druhý výcvik Aktívnych záloh zaradených do zostavy práporu RCHBO ukončený


V poradí druhý výcvik Aktívnych záloh zaradených do zostavy práporu RCHBO ukončený

Uplynulé dva týždne (20. – 31. mája 2019) sa pre príslušníkov práporu radiačnej, chemickej a biologickej ochrany Rožňava niesli v znamení výcviku vojakov zaradených do aktívnych záloh (AZ). Išlo v poradí už o druhý výcvik aktívnych záloh zaradených do zostavy práporu, keďže prvý sa konal v roku 2018.  Rady príslušníkov AZ z minulosti rozšírili piati noví vojaci, do celkového počtu 17.

Výcvik prebiehal v priestoroch Centra výcviku Lešť, ako aj v priestoroch Výcvikového a testovacieho centra RCHBO v Zemianskych Kostoľanoch, kde si vojaci zaradení do AZ vyskúšali a precvičili takmer všetku každodennú činnosť profesionálnych vojakov (od rannej rozcvičky, po ktorej už nasledovali vojenské zamestnania z poradovej, streleckej, ženijnej či taktickej prípravy). Súčasťou výcviku bolo precvičiť taktiku, vojenskú topografiu, ako aj zdokonaliť sa v streľbe zo samopalu vz.58. Počas pobytu v priestoroch CV Lešť sa príslušníci aktívnych záloh  zúčastnili volieb zástupcov do Európskeho parlamentu dňa 25. mája 2019 na Obecnom úrade Senohrad.

Vo Výcvikovom a testovacom centre RCHBO v  Zemianskych Kostoľanoch sa príslušníci AZ oboznámili s odbornou tematikou z oblasti RCHBO. Učili sa o detektoroch a signalizátoroch toxických chemických látok, o ich princípe činnosti,  príprave na činnosť a samotné použitie v podmienkach simulovaných v priestoroch cvičiska blížiacim sa reálnemu odbornému zásahu. Pri výcviku boli použité náhradné toxické chemické látky, ktoré reagujú v prístroji rovnako ako reálne. Hlavný  dôraz sa kládol na bezpečnosť, na osvojenie si správnych návykov pri nasadzovaní prostriedkov individuálnej ochrany, ochrannej masky OM-99 a filtračného ochranného odevu SARATOGA.

Celý výcvik zhodnotila riadiaca cvičenia a zároveň zástupkyňa veliteľa 3.roty rchbo nadporučíčka Michaela Ušiaková: „Výcvik aktívnych záloh bol pre nás náročný na prípravu, avšak aj vďaka prístupu všetkých vojakov v zálohe prebehol rýchlo a účelne.“


V poradí druhý výcvik Aktívnych záloh zaradených do zostavy práporu RCHBO ukončenýV poradí druhý výcvik Aktívnych záloh zaradených do zostavy práporu RCHBO ukončenýV poradí druhý výcvik Aktívnych záloh zaradených do zostavy práporu RCHBO ukončenýV poradí druhý výcvik Aktívnych záloh zaradených do zostavy práporu RCHBO ukončenýV poradí druhý výcvik Aktívnych záloh zaradených do zostavy práporu RCHBO ukončenýV poradí druhý výcvik Aktívnych záloh zaradených do zostavy práporu RCHBO ukončenýV poradí druhý výcvik Aktívnych záloh zaradených do zostavy práporu RCHBO ukončenýV poradí druhý výcvik Aktívnych záloh zaradených do zostavy práporu RCHBO ukončenýV poradí druhý výcvik Aktívnych záloh zaradených do zostavy práporu RCHBO ukončenýV poradí druhý výcvik Aktívnych záloh zaradených do zostavy práporu RCHBO ukončenýV poradí druhý výcvik Aktívnych záloh zaradených do zostavy práporu RCHBO ukončenýV poradí druhý výcvik Aktívnych záloh zaradených do zostavy práporu RCHBO ukončenýV poradí druhý výcvik Aktívnych záloh zaradených do zostavy práporu RCHBO ukončenýV poradí druhý výcvik Aktívnych záloh zaradených do zostavy práporu RCHBO ukončený

Autor: prrchbo - Dátum: 03.06.2019
Čítanosť: 4148
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share