Preskocit navigáciu

Výcvik seredských príslušníkov záchrannej a uvoľňovacej skupiny


Výcvik seredských príslušníkov záchrannej a uvoľňovacej skupiny

V priestoroch Centra výcviku Lešť, na vodnom cvičisku Vododrom, sa v období od 20. do 24. mája konal praktický výcvik príslušníkov ženijného práporu záchrannej a uvoľňovacej skupiny (ZUS).

Za riadenia veliteľa výcviku nadporučíka Juraja Kopčeka (príslušníka logistiky ženijného práporu) sa 23. mája uskutočnilo aj kontrolné cvičenie záchrannej a uvoľňovacej skupiny s výborným hodnotením. Kritériami kontrolného cvičenia boli zásahy a činnosť ZUS-ky pri strate spojenia bojového vozidla a neskôr pri evakuácii člena posádky vozidla.

Aj vďaka dobrej koordinácii všetkých členov ZUS, vrátane potápačov bola záchrana bojového vozidla a jeho osádky na vodnej hladine vododromu úspešná.


Výcvik seredských príslušníkov záchrannej a uvoľňovacej skupinyVýcvik seredských príslušníkov záchrannej a uvoľňovacej skupinyVýcvik seredských príslušníkov záchrannej a uvoľňovacej skupinyVýcvik seredských príslušníkov záchrannej a uvoľňovacej skupinyVýcvik seredských príslušníkov záchrannej a uvoľňovacej skupinyVýcvik seredských príslušníkov záchrannej a uvoľňovacej skupiny

Autor: žpr , Foto: žpr - Dátum: 27.05.2019
Čítanosť: 3475
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share