Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Február 2021
Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728


Vyhlásenie o prístupnosti

Odchod veliteľa protilietadlového oddielu IGLA do zálohy


Odchod veliteľa protilietadlového oddielu IGLA do zálohy

V piatok 1. februára sa na nástupisku protilietadlovej raketovej brigády v Nitre konal slávnostný nástup pri príležitosti odchodu veliteľa protilietadlového oddielu IGLA majora Martina Ďuračku do personálnej zálohy.

Ukončením štúdia na Vojenskej akadémii v Liptovskom Mikuláši začala dňa 9. júla 1999 jeho vojenská kariéra prijatím do služobného pomeru profesionálneho vojaka. Počas svojej kariéry prešiel rôznymi funkciami od veliteľa čaty až po veliteľa oddielu a vojenskými hodnosťami od poručíka až po majora. Funkciu veliteľa protilietadlového oddielu vykonával od 1. júla 2013 a po viac ako 24 rokoch služby v Ozbrojených silách ukončil svoju kariéru profesionálneho vojaka.

Vo svojom príhovore odchádzajúci veliteľ plo IGLA Martin Ďuračka poďakoval za spoluprácu a podporu, vďaka ktorej mohol plniť povinnosti vyplývajúce z funkcií, ktoré počas svojej vojenskej kariéry zastával a do budúcnosti zaželal všetkým prítomným pevné zdravie, šťastie a veľa osobných i pracovných úspechov.

 Na záver sa zástupca veliteľa protilietadlovej raketovej brigády podplukovník Jozef Paňko poďakoval majorovi Ďuračkovi za jeho dlhoročnú, kvalitnú, obetavú prácu v prospech protilietadlovej raketovej brigády a poprial mu veľa šťastia do ďalšieho života v personálnej zálohe. Funkciu veliteľa plo IGLA tak bude od 1. februára 2019 vykonávať zástupca veliteľa kapitán Matej Pelegrin.


Odchod veliteľa protilietadlového oddielu IGLA do zálohyOdchod veliteľa protilietadlového oddielu IGLA do zálohyOdchod veliteľa protilietadlového oddielu IGLA do zálohyOdchod veliteľa protilietadlového oddielu IGLA do zálohyOdchod veliteľa protilietadlového oddielu IGLA do zálohy

Autor: plrb , Foto: plrb - Dátum: 04.02.2019
Čítanosť: 3768
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share