Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Vodiči špeciálnych vozidiel úspešne absolvovali kurz kontajnerových prekladačov


Vodiči špeciálnych vozidiel úspešne absolvovali kurz kontajnerových prekladačov
V dňoch od 26. januára do 6.februára 2015 sa uskutočnil v priestoroch Multifunkčného práporu Hlohovec kurz vodičov a obslúh špeciálnych vozidiel – kontajnerových prekladačov TATRA 815 8x8 Multilift MK IV a T 815 8x8 Steelbro. Kurzu sa zúčastnilo 50 profesionálnych vojakov zaradených na funkciu vodič špeciálneho vozidla z celých ozbrojených síl Slovenskej republiky (OS SR) vrátane vodičov špeciálnej techniky multifunkčného práporu. Odborný kurz prebiehal pod vedením inštruktorov z práporu výcviku Martin.
Kurz bol rozdelený do teoretickej prípravy, kde sa všetci vodiči oboznámili so zložením, funkciou, technickými možnosťami a technickými špecifikami jednotlivých kontajnerových prekladačov. Následne všetci príslušníci kurzu pokračovali v praktickej časti - nácviku práce s kontajnerovými nakladačmi v rôznych podmienkach. Cieľom inštruktorov bolo pripraviť príslušníkov kurzu na všetky možné situácie, s ktorými sa v reálnom živote môžu stretnúť.
Každý vodič špeciálneho vozidla ako je kontajnerový prekladač TATRA 815 8x8 Multilift MK IV, alebo bočný prekladač kontajnerov T 815 8x8 Steelbro, musí byť vycvičený správne reagovať v rôznych situáciách, ktoré ho môžu pri nakladaní alebo vykladaní kontajnerov stretnúť. Dôraz je kladený na bezpečnosť pri práci na takomto technickom prostriedku ako aj na odbornú zručnosť manipulovať a ovládať zariadenie, ktoré ak vodič – obsluha nakladača spĺňa, stáva sa držiteľom špeciálnej licencie, ktorá ho oprávňuje obsluhovať takéto špeciálne vozidlo.
             Z pohľadu hlavného inštruktora kurzu pre kontajnerové nakladače rotmajstra Kubicu z práporu výcviku Martin bol kurz úspešný. Vodiči úspešne zvládli všetky úskalia a získali tak oprávnenie pre obsluhu kontajnerových prekladačov TATRA 815 MULTILIFT MK IV a STEELBRO a sú tak plne pripravení na obsluhu týchto špeciálnych vozidiel. Multifunkčný prápor tak získal ďalšie obsluhy špeciálnych kontajnerových nakladačov, ktoré bude v budúcnosti využívať na plnenie logistických úloh nie len v prospech brigády bojového zabezpečenia ale aj v prospech ostatných jednotiek OS SR.

Kurz kontajnerových prekladačovKurz kontajnerových prekladačovKurz kontajnerových prekladačovKurz kontajnerových prekladačov

Autor: npor. Ing. Vladimír ŠATKA , Foto: npor. Ing. Vladimír ŠATKA - Dátum: 26.01.2015
Čítanosť: 7860
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share