Jakub je na novú sezónu pripravený


Jakub je na novú sezónu pripravený

Výcvikový trenažér Jakub climbing bol v týchto dňoch spustený do tohtoročnej prevádzky. Začiatok lezeckej sezóny na levickom trenažéri v priestoroch 13. mechanizovaného práporu otvorilo inštrukčné metodické zamestnanie.

Inštruktor vojensko-praktického lezenia rotný Róbert Holič počas trojdňového cvičenia stanovil niekoľko cieľov. Hlavným cieľom počas 19. až 21. marca bolo precvičiť a prehĺbiť vedomosti inštruktorov a cvičiteľov vo vojensko-praktickom lezení.

Prvý deň pätnásti príslušníci levického práporu sústredili svoje úsilie najmä na technickú stránku lezeckej steny, ktorú bolo potrebné po zime technicky spojazdniť. Zvyšok času bol venovaný úlohám naplánovaného cvičenia. Jednou z prvoradých a základných činností pri lezení je viazanie a kotvenie uzlov, na čo bola zameraná pozornosť pri precvičovaní hneď na začiatku.

Zo strany profesionálnych vojakov je prejavovaný záujem o možnosť stať sa inštruktorom vojensko-praktického lezenia a teda, okrem iného, bolo dôležité venovať potrebný čas práve k zdokonaleniu činnosti pri vedení cvičenia inštruktormi a v neposlednom rade bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci. Pokročilejší a skúsenejší lezci si precvičili a zdokonalili postup pri zachraňovaní horolezca.

Výcvikový trenažér Jakub climbing je pripravený na ďalší výcvik, ktorý je plánovaný na mesiac apríl.

Jakub je na novú sezónu pripravenýJakub je na novú sezónu pripravenýJakub je na novú sezónu pripravenýJakub je na novú sezónu pripravenýJakub je na novú sezónu pripravenýJakub je na novú sezónu pripravenýJakub je na novú sezónu pripravenýJakub je na novú sezónu pripravenýJakub je na novú sezónu pripravenýJakub je na novú sezónu pripravenýJakub je na novú sezónu pripravenýJakub je na novú sezónu pripravený

Autor: por. Mgr. Katarína Šrámková , Foto: 13.mpr - Dátum: 24.03.2014
Čítanosť: 7176
Verzia pre tlač

Skočiť na menu