Preskocit navigáciu

Slováci v misii OSN UNFICYP na Cypre a v operácii NATO ISAF v Afganistane


Slováci v misii OSN UNFICYP na Cypre a v operácii NATO ISAF v Afganistane Dňa 19. septembra 2012 sa uskutočnila v Posádkovom klube Trenčín vernisáž výstavy "Slováci v misii OSN UNFICYP na Cypre a v operácii NATO ISAF v Afganistane", usporiadaná ku dňu Ozbrojených síl SR a k 10.výročiu vzniku Veliteľstva síl výcviku a podpory v Trenčíne.

Výstava predstavuje našich vojakov, vojenskú políciu a vojenských duchovných v ich činnosti. Je dokumentovaná fotografiami, publicistikou, poštovými dokladmi odosielaných z Cypru a Afganistanu, ako aj ukážkami vyznamenaní, medailí a odznakov z týchto misií. Návštevníci vernisáže si mohli odoslať lístky poľnej pošty opatrené kašetom a opečiatkované dennou pečiatkou pošty Trenčín 1 priamo v Posádkovom klube.

Realizátorom výstavy je Posádkový klub Trenčín, Klub filatelistov pri Posádkovom klube a Klub vojenských veteránov. Výstavu otvoril vedúci Posádkového klubu Trenčín Stanislav Martinák. S obsahom výstavy oboznámil účastníkov vernisáže kurátor výstavy npráp. v.v. Jozef Korený.
Vernisáže výstavy sa okrem iných zúčastnili Veliteľ pozemných síl OS SR brigádny generál Ing. Ondřej Novosad a Náčelník štábu síl výcviku a podpory OS SR plukovník gšt. Ing. Martin Stoklasa.

foto1foto1foto1foto2foto2foto2foto2foto3foto3foto3

Autor: Marta Koprivňanská , Foto: plk.v.v. Ing. František Horečný - Dátum: 20.10.2012
Čítanosť: 30178
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share