Preskocit navigáciu

Redislokácia roja vrtuľníkov prešovského letiska


Redislokácia roja vrtuľníkov prešovského letiska
V rámci previerkového cvičenia OS SR „ALERTEX 2023“, ktoré momentálne prebieha v celých Ozbrojených silách SR, je jednou z úloh pre príslušníkov 51. krídla Prešov redislokácia roja vrtuľníkov UH-60M na predsunutú operačnú základňu (FOB) v priestoroch letiska Ražňany.

Aj napriek skrátenému plánovaciemu procesu sa príslušníkom krídla podarilo pripraviť podmienky pre komplexné zabezpečenie 3 vrtuľníkov UH-60M na letisku Ražňany tak, aby boli schopné plnohodnotne plniť nariadené úlohy. Jednalo sa o presun nielen vrtuľníkov, ale taktiež o presun celej operačnej základne spolu s technikou letiskového a logistického zabezpečenia.

Takéto cvičenia prispievajú k celkovej pripravenosti OS SR a zlepšujú vycvičenosť príslušníkov OS SR v prípade potreby chrániť našu vlasť, čo je našim prvoradým cieľom.

Redislokácia roja vrtuľníkov prešovského letiskaRedislokácia roja vrtuľníkov prešovského letiskaRedislokácia roja vrtuľníkov prešovského letiskaRedislokácia roja vrtuľníkov prešovského letiskaRedislokácia roja vrtuľníkov prešovského letiskaRedislokácia roja vrtuľníkov prešovského letiska

Autor: mjr. Vladimír Poľačko , Foto: 51.k Prešov - Dátum: 07.06.2023
Čítanosť: 1436
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share