Preskocit navigáciu

Slávnostný nástup na Veliteľstve pozemných síl


Slávnostný nástup na Veliteľstve pozemných síl

Dňa 11. mája 2023 sa na hlavnom nádvorí Veliteľstva pozemných síl v Trenčíne uskutočnil nástup profesionálnych vojakov a zamestnancov pri príležitosti 78. výročia víťazstva nad fašizmom a pri príležitosti 30. výročia Ozbrojených síl Slovenskej republiky.

Po podaní hlásenia veliteľovi pozemných síl generálmajorovi Ivanovi Pachovi a odznení štátnej hymny, bol prečítaný rozkaz prezidentky Slovenskej republiky k 78. výročiu víťazstva nad fašizmom. Následne boli prečítané personálne rozkazy Ministra obrany Slovenskej republiky a náčelníka Generálneho štábu OS SR o udelení vojenských vyznamenaní a mimoriadnych ocenení. Po odovzdaní ocenení sa všetci účastníci slávnostného nástupu presunuli do parku, kde veliteľ pozemných síl pri príležitosti 30. výročia Ozbrojených síl Slovenskej republiky zasadil pamätný strom - LIPU ORANGE WINTER.

Po zasadení generálmajor Ivan Pach vo svojom príhovore poukázal nielen na odkaz zasadenia pamätného stromu, ale aj na symboliku listov, ktoré neodmysliteľne patria k ozbrojeným silám. Lipa je národným stromom Slovenskej republiky a listy sú vyobrazené na bojových zástavách, označeniach útvarov.


Slávnostný nástup na Veliteľstve pozemných sílSlávnostný nástup na Veliteľstve pozemných sílSlávnostný nástup na Veliteľstve pozemných sílSlávnostný nástup na Veliteľstve pozemných sílSlávnostný nástup na Veliteľstve pozemných sílSlávnostný nástup na Veliteľstve pozemných sílSlávnostný nástup na Veliteľstve pozemných síl

Autor: Sek. VePS , Foto: Sek. VePS - Dátum: 12.05.2023
Čítanosť: 1751
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share