Preskocit navigáciu

Prezentácia ČS PSR na verejnosti


Prezentácia ČS PSR na verejnosti

Vo štvrtok 4. mája sa uskutočnila prezentácia Čestnej stráže prezidenta SR v meste Šurany. Podujatie sa uskutočnilo pri príležitosti 104. výročia tragickej smrti generála M. R. Štefánika. Veliteľ čestnej stráže plukovník Andrej Tvrdoň položil veniec pri pamätník generál M. R. Štefánika. Program pre obyvateľov a žiakov škôl mesta Šurany bol obohatený o ukážky výstroje a výzbroje ČS PSR. V rámci programu podpory regrutácie a doplňovania OS SR, sme študentom objasnili podmienky prijatia do Ozbrojených síl SR a k Čestnej stráže prezidenta SR. Príslušníci Čestnej stráže prezidenta SR predviedli showprogram galaprogramu a dynamickú ukážku sebaobrany.

Ďalšia časť programu bola zameraná na ukážky zabezpečenia štátno-protokolárnych akcií
pre prezidentku SR, kde si žiaci napríklad vyskúšali úlohu kráľa a kráľovnej a ich privítanie na letisku alebo vzdanie pocty pri príchode prezidentky SR do úradu. Hudobník slobodník Andrej Lukovský svojim umením hrania na trúbku predviedol úryvky známych melódií, ktoré žiaci mohli hádať. Počas jednotlivých ukážok žiaci súťažili o propagačné materiály, ktoré nám pomohlo zabezpečiť oddelenie marketingu MO SR.

Obyvatelia, deti a študenti zo Šurian sa s nami rozlúčili srdečným potleskom.


Prezentácia ČS PSR na verejnostiPrezentácia ČS PSR na verejnostiPrezentácia ČS PSR na verejnostiPrezentácia ČS PSR na verejnostiPrezentácia ČS PSR na verejnostiPrezentácia ČS PSR na verejnostiPrezentácia ČS PSR na verejnostiPrezentácia ČS PSR na verejnostiPrezentácia ČS PSR na verejnostiPrezentácia ČS PSR na verejnostiPrezentácia ČS PSR na verejnostiPrezentácia ČS PSR na verejnostiPrezentácia ČS PSR na verejnostiPrezentácia ČS PSR na verejnostiPrezentácia ČS PSR na verejnostiPrezentácia ČS PSR na verejnostiPrezentácia ČS PSR na verejnostiPrezentácia ČS PSR na verejnosti

Autor: mjr. Ing. Andrea Šantorová , Foto: čat. Marián Siman - Dátum: 04.05.2023
Čítanosť: 1050
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share