Preskocit navigáciu

Výjazdová vojenská rada veliteľa pozemných síl v Trebišove


Výjazdová vojenská rada veliteľa pozemných síl v Trebišove

Rokovanie členov vojenskej rady veliteľa pozemných síl tento mesiac prebehlo v posádke Trebišov u 14. tankového a 21. mechanizovaného práporu v dňoch 20. a 21. apríla 2023.
 
Príchodom 20. apríla 2023 v poobedných hodinách do trebišovských kasární začal program Vojenskej rady veliteľa pozemných síl prezentáciami veliteľov práporov – 21. mechanizovaný prápor prezentoval podplukovník Peter Hlebaško a 14. tankový prápor predstavil podplukovník Ľubomír Mizerák. Po prezentáciách v ktorých velitelia predstavili históriu, hlavných funkcionárov, organizačné štruktúry práporov, poslanie, hlavné a rozhodujúce úlohy, hlavné typy výzbroje, techniky a materiálu, nasledovala ukážka priestorov. Postupne boli predstavené priestory oboch práporov, park techniky, budovy v ktorých momentálne rekonštrukcia prebieha, ako aj napríklad garáže, ktoré už sú zrekonštruované a pripravené na prijatie novozavádzanej techniky, kuchynsko-jedálensky blok a ďalšie vonkajšie a vnútorné priestory.

Program vojenskej rady pokračoval samotným rokovaním 21. apríla, ktoré viedol veliteľ pozemných síl generálmajor Ivan Pach. Témami tohto mesačnej vojenskej rady boli vyhodnotenie cvičenia Slovenský štít 2023, základné informácie k plánovaniu previerkového cvičenia ALERTEX 2023, výstavba 25. motorizovaného práporu ako aj prehľad požiadaviek na investičnú výstavbu.


Výjazdová vojenská rada veliteľa pozemných síl v TrebišoveVýjazdová vojenská rada veliteľa pozemných síl v TrebišoveVýjazdová vojenská rada veliteľa pozemných síl v TrebišoveVýjazdová vojenská rada veliteľa pozemných síl v TrebišoveVýjazdová vojenská rada veliteľa pozemných síl v TrebišoveVýjazdová vojenská rada veliteľa pozemných síl v TrebišoveVýjazdová vojenská rada veliteľa pozemných síl v TrebišoveVýjazdová vojenská rada veliteľa pozemných síl v TrebišoveVýjazdová vojenská rada veliteľa pozemných síl v TrebišoveVýjazdová vojenská rada veliteľa pozemných síl v TrebišoveVýjazdová vojenská rada veliteľa pozemných síl v Trebišove

Autor: Sek vel.PS - mjr. Demešová , Foto: Sek vel.PS - mjr. Demešová - Dátum: 24.04.2023
Čítanosť: 2007
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share