Preskocit navigáciu

Taktické cvičenie s bojovými streľbami 1. raketometnej batérie


Taktické cvičenie s bojovými streľbami 1. raketometnej batérie

Príslušníci 54. raketometného oddielu v termíne 27. marca až 6. apríla 2023 plnili výcvikové úlohy v CV Lešť. Cieľom vyvedenia bolo zladenie a preverenie príslušníkov 1. raketometnej batérie pri plnení palebných úloh a zladenie palebnej jednotky s prieskumom počas palebnej podpory.

Vrcholom vyvedenia bolo trojdňové taktické cvičenie s bojovými streľbami na tému: „Batéria počas plnenia odborných taktických úloh“. V rámci TC s BS bolo vykonaných 8 ostrých palebných úloh, z toho 2 v noci.

TC s BS nepreverilo len plnenie palebných úloh ale aj taktiku a všestranné zabezpečenie boja, presuny, premiestňovanie bojovej zostavy a samotný manéver vo vnútri bojovej zostavy, topografickú, balistickú a meteorologickú prípravu. Počas TC s BS museli príslušníci 1.rmbat zvládnuť činnosť na rozohrávané incidenty ako napadnutie nepriateľom, delostreleckú paľbu, prechod kontaminovaným priestorom, narazenie na NVS a simulované zranenia v rámci batérie.

Príslušníci prieskumnej batérie v rámci spolupráce s predsunutými pozorovateľmi MN BG, sa počas dvoch ostrých palebných úloh museli stiahnuť do úzadia a prenechať pozorovanie a vyhodnocovanie dopadov delostreleckej paľby FO MN BG, kde sa zároveň preverila aj pripravenosť spojárov a veliteľov z komunikácia a riadenia paľby v anglickom jazyku.

Počas cvičenia pod vedením veliteľa batérie nadporučíka Martina TOČENÉHO si najlepšie plnili úlohy a tak preukázali svoju pripravenosť a vedomosti - nadrotmajster Marek JÁCHIMEC, desiatnik Ján REFEROVIČ, des. Dominik LENG, desiatnik János KÓTKA a desiatnik Attila LÁZÁR


foto1foto1foto1foto1

Autor: 54rmo , Foto: 54rmo - Dátum: 14.04.2023
Čítanosť: 1618
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share