Preskocit navigáciu

Počas leteckých dní sa predviedli aj útvary v podriadenosti pozemných síl


Počas leteckých dní sa predviedli aj útvary v podriadenosti pozemných síl

Na letisku v Kuchyni v okrese Malacky sa uplynulý víkend, 4. a 5. septembra konali Medzinárodné letecké dni  SIAF 2021 aj za podpory príslušníkov priamo podriadených útvarov a jednotiek Pozemných síl Ozbrojených síl Slovenskej republiky („PS OS SR“).

Účastníci jubilejného desiateho ročníka medzinárodných leteckých dní SIAF 2021 si okrem  výnimočných letových ukážok mali možnosť pozrieť aj pozemnú techniku našich ozbrojených síl. Azda najatraktívnejšou statickou ukážkou bola ukážka novozavedenej 155 mm samohybnej kanónovej húfnice ZUZANA 2, ktorú odprezentovali príslušníci Základne výcviku a mobilného doplňovania z Martina.

 So Ženijným práporom Sereď sa mohli návštevníci zoznámiť aj prostredníctvom prezentácie našich šikovných ženistov, ktorí predviedli ukážku odmínovacieho kompletu Božena V. Vojenských nadšencov určite potešili aj ukážky pásovej techniky, o ktoré sa postarali tankisti z Tankového práporu Trebišov s tankom T-72 a nitriansky 12.mechanizovaný prápor s bojovým vozidlom pechoty BVP-2. Informáciu o dôležitosti a každodenného použitia techniky so špeciálnymi nadstavbami na podvozku T-815, ako automobilový žeriav AD-30, cisterna na pohonné hmoty a kontajnerový nakladač vyčlenenej z podriadenosti Brigády bojového zabezpečenia počas SIAF 2021, poskytli svojim odborným komentárom príslušníci z Práporu logistiky Hlohovec.

Statické ukážky techniky pozemných síl si osobne prišli pozrieť aj náčelník Generálneho štábu  OS SR („NGŠ“) generál Daniel Zmeko, zástupca  NGŠ OS SR – náčelník štábu generálmajor Štefan Kovács, zástupca veliteľa pozemných síl brigádny generál Ivan Balog, ako aj ďalší predstavitelia OS SR.


Počas leteckých dní sa predviedli aj útvary v podriadenosti pozemných sílPočas leteckých dní sa predviedli aj útvary v podriadenosti pozemných sílPočas leteckých dní sa predviedli aj útvary v podriadenosti pozemných sílPočas leteckých dní sa predviedli aj útvary v podriadenosti pozemných sílPočas leteckých dní sa predviedli aj útvary v podriadenosti pozemných sílPočas leteckých dní sa predviedli aj útvary v podriadenosti pozemných sílPočas leteckých dní sa predviedli aj útvary v podriadenosti pozemných sílPočas leteckých dní sa predviedli aj útvary v podriadenosti pozemných síl

Autor: Ve1.mb , Foto: Ve1.mb - Dátum: 06.09.2021
Čítanosť: 2423
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share