Preskocit navigáciu

Generál Bulík v Martine


Generál Bulík v Martine
Náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl Slovenskej republiky generál Ľubomír Bulík navštívil dňa 3. marca 2010 Prápor výcviku v Martine kde sa zoznámil s úlohami a poslaním Práporu výcviku.

Základné údaje o útvare zabezpečujúcom výcvik pre mužstvo a poddôstojníkov OS SR po reorganizovanom Veliteľstve výcviku a zrušenej Odbornej výcvikovej škole pozemného vojska Martin, Odbornej výcvikovej škole Let, PVO, KIS a EPs Mokraď a Základnej výcvikovej škole v úvode predstavil veliteľ Práporu výcviku podplukovník Jaroslav Schönvický. V druhej časti si generál Bulík prezrel praktický výcvik kľúčového personálu do operácie ISAF, kurz strojníkov elektrocentrál a základný vojenský výcvik čakateľov, ktoré sú v súčasnej dobe v tomto výcvikovom zariadení Síl výcviku a podpory OS SR vykonávané. V rámci svojej návštevy v posádke Martin navštívil náčelník generálneho štábu aj posádkové cvičisko Sučany, kde vo finálnej fáze prebieha dobudovanie bariérovej strelnice.

V závere generál Bulík zdôraznil nutnosť zamerať sa intenzitu a efektívnosť výcviku a využiť vysoko kvalifikovaný personál vracajúci sa z pôsobenia v operáciách medzinárodného krízového manažmentu, no zároveň potvrdil svoju podporu Práporu výcviku v Martine.

Generál Bulík v MartineGenerál Bulík v MartineGenerál Bulík v MartineGenerál Bulík v MartineGenerál Bulík v Martine2

Autor: kpt. Pavol Koškovský , Foto: kpt. Pavol Koškovský - Dátum: 05.03.2010
Čítanosť: 16290
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share