Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Máj 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  


Vyhlásenie o prístupnosti

Výtvarníčka v uniforme


Výtvarníčka v uniforme

V pondelok 21. septembra sa v Klube ministerstva obrany uskutočnila vernisáž výstavy obrazov nadporučíčky Lenky Zvalovej, príslušníčky Veliteľstva posádky Bratislava (VePBA). Výstava s názvom eLZitko potrvá do 2.októbra.

 

Zástupca veliteľa VePBA podplukovník Roman Grnáč privítal na vernisáži 2.  zástupcu náčelníka Generálneho štábu OS SR generálmajora Pavla Macka a ďalších hostí, ktorí sa mohli presvedčiť, ako originálne a pôsobivo dokáže npor. Lenka Zvalová vnímať a zachytávať svet prostredníctvom výtvarných abstrakcií či figurálnych kompozícií. Pplk. Grnáč uviedol že i napriek autorkinmu náročnému povolaniu profesionálneho vojaka jej Ozbrojené sily SR poskytujú priestor na osobnú realizáciu v umeleckej tvorbe, ktorú oceňujú a podporujú, čoho dôkazom bola aj skutočnosť, že výstava sa koná pod záštitou Veliteľstva posádky Bratislava.

 

Npor. Ing. Mgr. Lenka Zvalová (1988) absolvovala osemročné gymnázium v Novákoch. Katedru manažmentu Akadémie ozbrojených síl v Liptovskom Mikuláši ukončila v roku 2010 a v roku 2012 externe absolvovala aj Katedru masmediálnej komunikácie a reklamy na Univerzite Konštatína filozofa v Nitre. Na veliteľstve bratislavskej posádky pôsobí ako starší dôstojník skupiny štátno-protokolárnych aktivít, čo znamená organizáciu, zabezpečenie a riadenie protokolárnych aktivít OS SR v súlade s požiadavkami vlády, rezortu obrany a ďalších štátnych či samosprávnych orgánov. Popri službe, podobne ako už od detstva, cíti potrebu vyjadriť svoj uhol vnímania sveta a vlastných emócií pomocou ceruzky či štetca. Charakteristickým znakom jej diel je kultivovaná farebná škála akoby jemne vystupujúca z pozadia snov a ženskej duše.

 

„Kolekcia vystavovaných diel chce byť predovšetkým pozvaním do fascinujúceho sveta  imaginácie, do ktorej neodmysliteľne patria predstavy o bytí a vzťahu medzi snom a skutočnosťou,“ uviedla nadporučíčka Lenka Zvalová na otvorení výstavy, ktorej kurátorkou bola Mária Sečanská, v minulosti dlhoročná odborná pracovníčka Klubu MO SR


Výtvarníčka v uniformeVýtvarníčka v uniformeVýtvarníčka v uniformeVýtvarníčka v uniformeVýtvarníčka v uniformeVýtvarníčka v uniformeVýtvarníčka v uniformeVýtvarníčka v uniformeVýtvarníčka v uniformeVýtvarníčka v uniformeVýtvarníčka v uniformeVýtvarníčka v uniformeVýtvarníčka v uniformeVýtvarníčka v uniformeVýtvarníčka v uniformeVýtvarníčka v uniformeVýtvarníčka v uniformeVýtvarníčka v uniformeVýtvarníčka v uniformeVýtvarníčka v uniformeVýtvarníčka v uniformeVýtvarníčka v uniformeVýtvarníčka v uniforme

Autor: Pavol Vitko , Foto: Pavol Vitko, Monika Kováčová - Dátum: 24.09.2015
Čítanosť: 4
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share