Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Máj 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  


Vyhlásenie o prístupnosti

Príprava Čestnej stráže OS SR v plnom prúde


Príprava Čestnej stráže OS SR v plnom prúde

V týchto dňoch prebieha v priestoroch kasární v bratislavských Vajnoroch intenzívny výcvik Čestnej stráže OS SR.

Cieľom prípravy je zladenie činnosti príslušníkov Čestnej stráže OS SR v odbornej príprave tak, aby si nováčikovia osvojili a upevnili vykonávanie jednotlivých cvikov a všetci príslušníci sa zdokonalili v bezchybnom a dôstojnom vystupovaní pri reprezentácii OS SR počas blížiacich sa osláv 71. výročia Slovenského národného povstania a 70. výročia ukončenia 2. svetovej vojny.

Nováčikovia zaradení do výcvikových družstiev sa precvičujú a zdokonaľujú vo vykonávaní poradových cvikov so šabľou a samonabíjacou puškou vz. 52/57, vo vzdávaní vojenskej pocty na mieste a za pohybu, ako aj v cvikoch so štátnou zástavou (štandardou ministra obrany SR, štandardou NGŠ OS SR a so štátnou vlajkou).

Enormné úsilie venujú profesionálni vojaci aj nácviku showprogramu – ukážkam cvikov so zbraňami na mieste i za pochodu za sprievodu modernej hudby, pri ktorých sa prelína poradovosť s precíznou presnosťou vzájomnej zladenosti.

Podľa slov veliteľa Čestnej stráže OS SR podplukovníka Waltera Teimla, kľúčom k efektívnemu výcviku je, aby všetci príslušníci tejto jednotky správne pochopili jej poslanie. Potom sa práca s profesionálnymi vojakmi stáva jednoduchšou     a zmysluplnejšou.


Príprava Čestnej stráže OS SR v plnom prúdePríprava Čestnej stráže OS SR v plnom prúdePríprava Čestnej stráže OS SR v plnom prúdePríprava Čestnej stráže OS SR v plnom prúdePríprava Čestnej stráže OS SR v plnom prúdePríprava Čestnej stráže OS SR v plnom prúdePríprava Čestnej stráže OS SR v plnom prúdePríprava Čestnej stráže OS SR v plnom prúdePríprava Čestnej stráže OS SR v plnom prúdePríprava Čestnej stráže OS SR v plnom prúdePríprava Čestnej stráže OS SR v plnom prúdePríprava Čestnej stráže OS SR v plnom prúdePríprava Čestnej stráže OS SR v plnom prúdePríprava Čestnej stráže OS SR v plnom prúdePríprava Čestnej stráže OS SR v plnom prúdePríprava Čestnej stráže OS SR v plnom prúdePríprava Čestnej stráže OS SR v plnom prúdePríprava Čestnej stráže OS SR v plnom prúdePríprava Čestnej stráže OS SR v plnom prúdePríprava Čestnej stráže OS SR v plnom prúdePríprava Čestnej stráže OS SR v plnom prúdePríprava Čestnej stráže OS SR v plnom prúdePríprava Čestnej stráže OS SR v plnom prúdePríprava Čestnej stráže OS SR v plnom prúdePríprava Čestnej stráže OS SR v plnom prúdePríprava Čestnej stráže OS SR v plnom prúdePríprava Čestnej stráže OS SR v plnom prúdePríprava Čestnej stráže OS SR v plnom prúdePríprava Čestnej stráže OS SR v plnom prúdePríprava Čestnej stráže OS SR v plnom prúdePríprava Čestnej stráže OS SR v plnom prúdePríprava Čestnej stráže OS SR v plnom prúdePríprava Čestnej stráže OS SR v plnom prúdePríprava Čestnej stráže OS SR v plnom prúde

Autor: npor. Ing. Mgr. Lenka ZVALOVÁ , Foto: Peter BUNČÁK - Dátum: 12.08.2015
Čítanosť: 2
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share