Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Máj 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  


Vyhlásenie o prístupnosti

Prvá vianočná bohoslužba v kaplnke Veliteľstva posádky Bratislava


Prvá vianočná bohoslužba v kaplnke Veliteľstva posádky Bratislava V posledný adventný  týždeň sa v areáli bratislavských kasární Vajnory v kaplnke  sv. Martina uskutočnila  svätá omša.

Pre väčšinu kresťanov sú Vianoce najkrajšími sviatkami roka, keď v pokoji a vzájomnej láske prežívame výnimočnú atmosféru z očakávania Kristovho narodenia. Radostnú atmosféru odrážalo i prežívanie vianočnej liturgie u veriacich príslušníkov Veliteľstva posádky Bratislava, ktorí sem zavítali, aby si vychutnali aspoň kúsok kúzla prichádzajúcich Vianoc.

Slávnostnú  bohoslužbu celebrovala dvojica duchovných, generálny vikár Ordinariátu OS a OZ SR plukovník Mons. František Počurek a správca katedrály sv. Šebastiána Pavol Minarovský. Homília sa niesla v duchu prežívania vianočných sviatkov, ktoré sú podľa slov správcu  katedrály pomyselnou pozvánkou vytrvať v Božej blízkosti. Okrem  toho  upriamil pozornosť na skutočnosť, že  Božie kráľovstvo začína tam, kde vládne v srdci  Boh.

V závere svätej omše udelil generálny vikár prítomným požehnanie a  poprial pokojné a radostné prežitie sviatkov Narodenia Pána a vykročenie do dní nového roka s dôverou v Božiu starostlivú lásku a s odhodlaním plniť svoje životné poslanie na Božiu slávu a pre dobro  blížnych.

Nezabudnime ani my na tradičný význam „pravých Vianoc“,  ktorý je v dnešnom svete  vysvietených námestí a domov akosi potláčaný do úzadia.


Prvá vianočná bohoslužba v kaplnke Veliteľstva posádky BratislavaPrvá vianočná bohoslužba v kaplnke Veliteľstva posádky BratislavaPrvá vianočná bohoslužba v kaplnke Veliteľstva posádky BratislavaPrvá vianočná bohoslužba v kaplnke Veliteľstva posádky BratislavaPrvá vianočná bohoslužba v kaplnke Veliteľstva posádky BratislavaPrvá vianočná bohoslužba v kaplnke Veliteľstva posádky BratislavaPrvá vianočná bohoslužba v kaplnke Veliteľstva posádky Bratislava

Autor: npor. Ing. Mgr. Lenka ZVALOVÁ , Foto: npor. Ing. Mgr. Lenka ZVALOVÁ - Dátum: 18.12.2014
Čítanosť: 4
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share