Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Máj 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  


Vyhlásenie o prístupnosti

Skvelá bežkyňa z Veliteľstva posádky Bratislava skončila prvá


Skvelá bežkyňa z Veliteľstva posádky Bratislava skončila prvá

Príjemné novembrové počasie sprevádzalo prvý ročník behu na počesť vojnových veteránov, organizovanom rezortom obrany pri príležitosti Svetového dňa behu a Dňa vojnových veteránov, ktorý sa uskutočnil dňa 5.novembra na Cintoríne 1. svetovej vojny v Petržalke – Kopčanoch.

Trojlístok na stupni víťazov doplnila i príslušníčka Čestnej stráže OS SR voj. II. stupňa Nikola Lapošová, ktorá bola v ženskej kategórii najrýchlejšia. V konkurencii športovcov z Vojenského športového centra Dukla Banská Bystrica, zvládla beh dlhý 5,5 kilometra i napriek poľnej rovnošate s osobnou výzbrojou dokonale. Prvenstvu našej bežkyni pomohla isto i podpora z radov početných divákov.

Počas behu mali všetci účastníci pripnutý symbol Dňa vojnových veteránov – červený mak, ktorý po dobehnutí symbolicky položili na hroby a zapálili sviečky.

Idea tohto podujatia je jednoduchá: v duchu národných tradícií vzdať hold všetkým vojnovým veteránom.


Skvelá bežkyňa z Veliteľstva posádky Bratislava skončila prváSkvelá bežkyňa z Veliteľstva posádky Bratislava skončila prváSkvelá bežkyňa z Veliteľstva posádky Bratislava skončila prváSkvelá bežkyňa z Veliteľstva posádky Bratislava skončila prváSkvelá bežkyňa z Veliteľstva posádky Bratislava skončila prváSkvelá bežkyňa z Veliteľstva posádky Bratislava skončila prváSkvelá bežkyňa z Veliteľstva posádky Bratislava skončila prváSkvelá bežkyňa z Veliteľstva posádky Bratislava skončila prváSkvelá bežkyňa z Veliteľstva posádky Bratislava skončila prváSkvelá bežkyňa z Veliteľstva posádky Bratislava skončila prváSkvelá bežkyňa z Veliteľstva posádky Bratislava skončila prváSkvelá bežkyňa z Veliteľstva posádky Bratislava skončila prváSkvelá bežkyňa z Veliteľstva posádky Bratislava skončila prvá

Autor: npor. Ing. Mgr. Lenka ZVALOVÁ , Foto: Miro KOŠÍRER - Dátum: 10.11.2014
Čítanosť: 10
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share