Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Máj 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  


Vyhlásenie o prístupnosti

Odovzdanie ceny Pro Defensione Slovakia 2008


Odovzdanie ceny Pro Defensione Slovakia 2008 Dňa 13. novembra 2008 v Zrkadlovej sále Primaciálneho paláca v Bratislave Veliteľ Veliteľstva posádky Bratislava plukovník gšt. Ing. Ivan Bella po piatykrát odovzdal cenu PRO DEFENSIONE SLOVAKIA pánovi Ing. Alexandrovi ROZINOVI, CSc. za účasti Veliteľa VSVaP genmjr. Ing. Miroslava Kováča, veľvyslanca Thajského kráľovstva jeho excelencie Panupong Adisaka, prednostu krajského úradu MVDr. Otta Galisa, prezidenta policajného zboru generála JUDr. Jána Packu, pridelencov obrany akreditovaných v SR a popredných predstaviteľov verejného života. Cena "Pro Defensione Slovakia" je prejavom vďaky osobností, ktorá sa v minulosti, v súčasnosti a taktiež v svojich plánoch do budúcnosti zasadzovala a bude zasadzovať za prezentáciu záujmov ozbrojených síl a zložiek súvisiacich s obranou a ochranou záujmov krajiny, demokracie, ústavnosti, územnej celistvosti, slobody a práv občanov.

Živým dôkazom záujmu p. Alexandra ROZINA o ozbrojené sily je pomoc pri organizovaní niekoľkých ročníkov výstavy obrannej techniky IDEB, kde významnou mierou prispel k reprezentácii ozbrojených síl na verejnosti. V minulosti pomáhal Veliteľstvu posádky Bratislava pri organizovaní reprezentačného posádkového plesu v Inchebe, vojenských prísah vojakov povinnej služby v bratislavskej posádke. Podieľal sa na zabezpečení tlačového centra počas zasadania najvyšších predstaviteľov NATO v roku 2004.
Každoročne poskytuje priestory na vykonanie slávnostných delostreleckých sálv pri slávnostnom akte osláv výročia vzniku Slovenskej republiky, ako aj počas tohoročnej vojenskej prehliadky, pri príležitosti osláv Dňa Ozbrojených síl SR a 15. výročia ich vzniku. Spolupracuje na príprave budúcoročného stretnutia predstaviteľov krajín NATO na najvyššej úrovni, ktoré sa uskutoční tu v Bratislave. Zúčastňuje sa na pietnych aktoch kladenia vencov pri pamätníkoch bojov, či pietnych spomienkach na tragicky zosnulých vojakov. Svojou osobnou účasťou vždy obohatil význam týchto spoločenských aktivít. Toto všetko na očiach verejnosti, pred zrakom našich občanov, ale aj cudzincov.

foto-vp1foto-vp1foto-vp1foto-vp1foto-vp2

Autor: npor. Ing. Andrea Šantorová - Dátum: 21.11.2008
Čítanosť: 10
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share