Preskocit navigáciu

Slávnostné zhromaždenie k 27. výročiu vzniku Slovenskej republiky


Slávnostné zhromaždenie k 27. výročiu vzniku Slovenskej republiky
V dôsledku rozdelenia Českej a Slovenskej Federatívnej Republiky na dva samostatné štáty - Českú republiku a Slovenskú republiku - vznikla 1. januára 1993 samostatná Slovenská republika.
Na sklonku prahu nového roka si už po dvadsiaty siedmykrát pripomíname jednu z najvýznamnejších udalostí moderných dejín, a to vznik samostatnej, suverénnej Slovenskej republiky (ďalej len ,,SR“). Pri tejto príležitosti vykonali 7. januára príslušníci veliteľstva pozemných síl Ozbrojených síl Slovenskej republiky slávnostný nástup, ktorý začal odznením štátnej hymny SR. Po odznení štátnej hymny pozdravil nastúpených profesionálnych vojakov a zamestnancov veliteľ pozemných síl generálmajor Jindřich Joch.
Následne bol prečítaný Rozkaz prezidentky SR k 27. výročiu vzniku SR a rozkazy náčelníka Generálneho štábu OS SR o udelení vojenských vyznamenaní, mimoriadnych ocenení, vojenských medailí a odznakov.
Na záver sa zúčastneným prihovoril veliteľ pozemných síl generálmajor Jindřich Joch, ktorý všetkým prítomným poprial veľa zdravia, optimizmu a energie do ďalšej spoločnej práce v roku 2020.
 

Slávnostné zhromaždenie k 27. výročiu vzniku Slovenskej republiky - fotoSlávnostné zhromaždenie k 27. výročiu vzniku Slovenskej republiky - fotoSlávnostné zhromaždenie k 27. výročiu vzniku Slovenskej republiky - fotoSlávnostné zhromaždenie k 27. výročiu vzniku Slovenskej republiky - fotoggg

Autor: Sekretariát - Dátum: 07.01.2020
Čítanosť: 12220
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share