Preskocit navigáciu

Príslušníci aktívnych záloh v ženijnom prápore sú vycvičení


Príslušníci aktívnych záloh v ženijnom prápore sú vycvičení
V priestoroch Centra výcviku Lešť sa 46 príslušníkov aktívnych záloh zdokonalilo a vycvičilo vproblematike vševojskovej prípravy, odbornej prípravy pontónových jednotiek a v plnení úloh „domáceho krízového manažmentu“. Dvojtýždňový výcvik, v období od 10. do 21. júna 2019, preveril nielen fyzickú ale aj psychickú pripravenosť jednotlivých príslušníkov.
Budovaním protipovodňových bariér, záchrany topiaceho človeka, vykonaním ostrých strelieb, zriaďovaním a udržaním prievozových prepravísk z pontónovej mostovej súpravy PMS sa splnili všetky naplánované úlohy a ciele tohto náročného výcviku. Počas záverečného kontrolného zladenia už všetku činnosť vykonávali a riadili iba príslušníci aktívnych záloh bez žiadneho zásahu inštruktorov alebo kontrolnej skupiny.
Veliteľ ženijného práporu podplukovník František Mihalovič, počas slávnostného záverečného nástupu vyjadril spokojnosť a poďakoval každému jednému príslušníkovi aktívnych záloh za výborné plnenie úloh a profesionálny prístup.

Príslušníci aktívnych záloh v ženijnom prápore sú vycvičení Príslušníci aktívnych záloh v ženijnom prápore sú vycvičení Príslušníci aktívnych záloh v ženijnom prápore sú vycvičení Príslušníci aktívnych záloh v ženijnom prápore sú vycvičení Príslušníci aktívnych záloh v ženijnom prápore sú vycvičení Príslušníci aktívnych záloh v ženijnom prápore sú vycvičení

Autor: žpr/Sereď - Dátum: 02.07.2019
Čítanosť: 3411
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share