Ochranca 2019


Ochranca 2019

Českí a slovenskí vojenskí policajti sa od pondelka 8. do piatku 12. apríla zapojili do súčinnostného cvičenia Ochranca 2019. Nad akciou, ktorá sa konala v Ústeckom kraji, prevzalo záštitu Veliteľstvo ochrannej služby Vojenskej polície Praha.

"Spolupráca medzi českou a slovenskou Vojenskou políciou je pre všetkých obrovským prínosom. Najefektívnejším výcvikom totiž nie je nič iné ako odovzdávanie osobných skúseností. Bude našou snahou, aby cvičenie Ochranca malo svoje pokračovanie, "povedal pri vyhodnotení veliteľ Vojenskej polície plukovník gšt. Miroslav MURČEK.

Zúčastnených čakalo celkom päť náročných dní. Najskôr sa slovenskí kolegovia oboznámili s činnosťou útvaru a úlohami českého Oddelenia sprievodov. Potom nasledoval podrobný rozbor medzinárodnej, európskej, štátnej legislatívy týkajúcej sa zaisťovania bezpečnosti osôb. Slovenskí vojenskí policajti si tiež podrobne prezreli techniku, výstroj, výzbroj a špeciálne technické prostriedky používané na zaistenie bezpečnosti osôb v Českej republike.

Počas týždňa si vojenskí policajti precvičovali taktiku ochrany chránenej osoby v peších formáciách, zameriavali sa tiež na zdokonaľovanie ovládania vozidiel v krízových podmienkach s chránenou osobou pri napadnutí. Strelecká príprava kombinovala čistú streľbu s taktickými prvkami. Okrem toho vojenskí policajti simulovali pokus napadnutia chránenej osoby za použitia ostrej munície.

http://www.mocr.army.cz/informacni-servis/zpravodajstvi/cesti-a-slovensti-vojensti-policiste-trenovali-ochranu-osob-pri-cviceni-ochrance-2019-210063/

 



Autor: MO CR , Foto: MO CR - Dátum: 26.04.2019
Čítanosť: 7458
Verzia pre tlač

Skočiť na menu