Preskocit navigáciu

Spoločné vystúpenie Vojenskej hudby OS SR a Vojenskej hudby Koblenz z Nemecka


Spoločné vystúpenie Vojenskej hudby OS SR a Vojenskej hudby Koblenz  z Nemecka
V pondelok 13. augusta 2018 sa v podvečerných hodinách uskutočnil na Hlavnom námestí v Bratislave spoločný koncert Vojenskej hudby Bundeshweru a Vojenskej hudby OS SR.
Hudobné vystúpenie začali hostia z Nemecka, ktorí predstavili svoj široký repertoár od klasiky až po modernú hudbu. Po krátkej prestávke vytvorili vybraní hudobníci z oboch vojenských kapiel spoločné hudobné teleso, ktoré striedavo dirigovali dirigenti oboch hudieb. Na záver vystúpenia zahrala spoločná hudba pod vedením dirigentky Vojenskej hudby Koblenz podplukovníčky Alexandry Schütz-Knospe hymnu Slovenskej republiky a hymnu Nemeckej spolkovej republiky odohrali pod vedením hlavného dirigenta Vojenskej hudby OS SR majora Borisa HOKINU.
Spoločné vystúpenie bolo organizované v spolupráci s Veľvyslanectvom Nemecka na Slovensku pri príležitosti 25. výročia jeho zriadenia ako aj vzniku Slovenskej republiky a vzájomných dobrých nemecko-slovenských vzťahov.

Spoločné vystúpenie Vojenskej hudby OS SR a Vojenskej hudby Koblenz z NemeckaSpoločné vystúpenie Vojenskej hudby OS SR a Vojenskej hudby Koblenz z NemeckaSpoločné vystúpenie Vojenskej hudby OS SR a Vojenskej hudby Koblenz z NemeckaSpoločné vystúpenie Vojenskej hudby OS SR a Vojenskej hudby Koblenz z NemeckaSpoločné vystúpenie Vojenskej hudby OS SR a Vojenskej hudby Koblenz z NemeckaSpoločné vystúpenie Vojenskej hudby OS SR a Vojenskej hudby Koblenz z Nemecka

Autor: z. Miroslav PECHO , Foto: por. Mgr. Zuzana LANČARIČOVÁ - Dátum: 15.08.2018
Čítanosť: 3355
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share