Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Deň otvorených dverí na Základni nasaditeľných KIS


Deň otvorených dverí na Základni nasaditeľných KIS

Ako už tradične, aj tento rok Základňa nasaditeľných KIS pri príležitosti Medzinárodného dňa detí 1. júna 2018 organizovala Deň otvorených dverí. Svoje brány otvorila hlavne z dôvodu svojej pozitívnej prezentácie, pre priblíženie svojej práce, techniky, výzbroje a výstroje verejnosti, ktorá sa v bežnom živote nemá možnosť stretnúť s prácou profesionálneho vojaka. V neposlednom rade je celá akcia zameraná na našich najmenších. Taktiež však aj na uchádzačov, ktorí by mali v budúcnosti záujem o službu v Ozbrojených silách SR.

V programe na tento rok bola zahrnutá ukážka výzbroje a výstroje a konkrétne si deti mohli vyskúšať nosný modulárny systém, ručné rádiové stanice, ručné zbrane ako samopal Sa vz. 58, pištoľ CZ P-09, signálnu pištoľ a ochrannú masku OM-10. Ďalej bola pripravená statická ukážka techniky útvaru, kde bol k videniu TATRAPAN-VŠRV (veliteľsko-štábne rádiové vozidlo) zo systému MOKYS s guľometom, nosič kontajnerov MAN s rádioreléovou stanicou zo systému MOKYS, špeciálny vyslobodzovací automobil Tatra 815 AV-15 a sanitka s ukážkou prvej pomoci.

Záverom bola pripravená dynamická ukážka boja zblízka. Na propagácii celej akcie sa podieľalo aj mesto Ružomberok, ktorému za spoluprácu patrí poďakovanie. Akcia dopadla veľmi úspešne o čom svedčí aj záujem médií. Najväčším meradlom úspechu však ostáva spokojnosť detských návštevníkov, keďže tento rok bola účasť približne 500 návštevníkov rôznych vekových kategórií.


Deň otvorených dverí na Základni nasaditeľných KISDeň otvorených dverí na Základni nasaditeľných KISDeň otvorených dverí na Základni nasaditeľných KISDeň otvorených dverí na Základni nasaditeľných KISDeň otvorených dverí na Základni nasaditeľných KISDeň otvorených dverí na Základni nasaditeľných KISDeň otvorených dverí na Základni nasaditeľných KISDeň otvorených dverí na Základni nasaditeľných KISDeň otvorených dverí na Základni nasaditeľných KIS

Autor: kpt. Maroš Omasta , Foto: kpt. Maroš Omasta - Dátum: 01.06.2018
Čítanosť: 3927
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share