Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Branný súboj študentov 2018 – Žilinský samosprávny kraj


Branný súboj študentov 2018 – Žilinský samosprávny kraj
Branný súboj študentov v Žilinskom samosprávnom kraji bol tento rok už šiestym v poradí, ktorý sa konal 20. apríla 2018 a toto veľmi zaujímavé podujatie hostili dokonca dve školy súčasne. Jednou z nich bola Stredná odborná škola poľnohospodárstva a života na vidieku Žilina a druhou Stredná zdravotnícka škola Žilina. Tieto odborné školy majú prepojený areál a vzájomne sa doplnili.
Ozbrojené sily pri organizovaní podujatia nemysleli len na aktívnych súťažiacich, ale aj na ich podporné prvky v podobe pedagogických zamestnancov a spolužiakov. 
                                                                                                                                                                          
Zúčastnené školy:
-          SOŠ poľnohospodárstva a života na vidieku Žilina
-          SOŠ drevárska a stavbárska Krásno nad Kysucou
-          SOŠ strojnícka, Kysucké Nové Mesto
-          Stredná zdravotnícka škola Žilina
-          SOŠ polytechnická Ružomberok
-          SOŠ dopravná Martin-Priekopa
-          SOŠ strojnícka Námestovo
-          Spojená škola Tvrdošín
-          Spojená škola Žilina
 
Ako nám hovorí už samotný názov tejto aktivity, išlo teda o súboj v rôznych disciplínach, v ktorých si súťažiaci zmerali sily. Za každé družstvo bojovala v každej disciplíne trojica spolužiakov. Organizátori si na študentov pripravili stanovište topografie, prvej pomoci, dráhy RCHBO, streľby, fyzickej zdatnosti a vedomostného testu.
Celý program spestrili účastníkom aj dynamické ukážky, ktoré mali u divákov obrovský ohlas. Pred študentmi vystúpili so sebaobranou príslušníci 5.pluku špeciálneho určenia zo Žiliny, Čestná stráž prezidenta SR Bratislava so svojím pútavým „showprogramom“ a Vojenská polícia z Vlkanovej, ktorá so svojimi psami predviedla časť svojho výcviku. Počas podujatia sa do posledného miesta zaplnila aj aula Strednej zdravotníckej školy Žilina, kde sa študenti mohli dozvedieť z prezentácie náčelníčky Regrutačnej skupiny Žilina kpt. Ing. Barbory HORVÁTHOVEJ všetko o DOBROVOĽNEJ VOJENSKEJ PRÍPRAVE.
 
Záver celého podujatia patril 12-minútovému behu, ktorý mal vďaka pomerne krátkemu oválu svoj špecifický náboj.
 
Ako sa hovorieva, víťaz môže byť len jeden a tak to bolo aj v Žiline. Celkové prvenstvo a hlavnú cenu v podobe 48-hodinového výcviku na Lešti získali študenti Spojenej školy z Tvrdošína, ktorí pod vedením pedagóga Mgr. Zdenka Remiaza prekonali vlastné očakávania a zaslúžene sa tešili z víťaznej trofeje.


Autor: pu os sr - Dátum: 02.05.2018
Čítanosť: 6014
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share