Preskocit navigáciu

Poradová prehliadka pred vyslaním a slávnostná rozlúčka


Poradová prehliadka pred vyslaním a slávnostná rozlúčka
Pri príležitosti vyslania príslušníkov Ozbrojených síl Slovenskej republiky do operácie EUFOR – ALTHEA v Bosne a Hercegovine bola dňa 18. augusta vykonaná v Základni výcviku a mobilizačného doplňovania Martin poradová prehliadka (Preparation for Overseas Movement – POM), spojená so slávnostnou rozlúčkou.
 
Slávnostnej rozlúčky sa zúčastnil zástupca náčelníka Generálneho štábu OS SR – náčelník štábu generálmajor Ing. Miroslav Kocian, náčelník odboru zabezpečenia operácií Strategického centra krízového manažmentu plukovník Ing. Rudolf Pástor a náčelník odboru operačného plánovania a riadenia veliteľstva Pozemných síl OS SR plukovník Ing. Vladimír Minárik. Na úvod slávnostnej rozlúčky bola predstavená nastúpená jednotka odchádzajúca do operácie. Program slávnostnej rozlúčky pokračoval príhovorom zástupcu náčelníka Generálneho štábu OS SR – náčelníka štábu generálmajora Ing. Miroslava Kociana:
„Ctení hostia, vážení príslušníci slovenského kontingentu operácie EUFOR-ALTHEA, vážené dámy a páni, vážení prítomní, som naozaj úprimne rád, že sa s Vami stretávam pri tak výnimočnej a pre nás všetkých slávnostnej a príjemnej príležitosti, akou je Vaše vyslanie na plnenie úloh v Bosne a Hercegovine. Dnes sa tu stretávame, aby sme sa s Vami rozlúčili spoločne aj s Vašimi blízkymi. Operácia EUFOR-ALTHEA, ktorá bola spustená 2. decembra 2004 a vznikla transformáciou zo stabilizačnej operácie NATO SFOR. Chcem zdôrazniť, že každý jeden z Vás prispeje svojim podielom k napĺňaniu základných cieľov: k bezpečnostnej, politickej a sociálno-ekonomickej stabilizácii Bosny a Hercegoviny. Som presvedčený o tom, že výcvik pred odchodom Vás pripravil na nasadenie a že podobne ako Vaši predchodcovia budete pokračovať v budovaní dobrého mena slovenských ozbrojených síl v operácii EUFOR-ALTHEA. Chcem, aby ste boli hrdí na to, čo ste dokázali a dosiahli počas výcviku. Môžem Vás uistiť, že máte našu plnú podporu a aj my - predstavitelia Generálneho štábu Ozbrojených síl Slovenskej republiky, sme patrične hrdí na Vás, na Vašu prácu a na Vaše odhodlanie.
Vážené vojačky a vojaci, na záver mi dovoľte úprimne Vám zaželať veľa zdravia, šťastia a mnoho úspechov počas pôsobenia v Bosne a Hercegovine. Všetko dobré želám aj vašim rodinám, priateľom a známym.“
Slávnostná rozlúčka bola ukončená slávnostným pochodom a spoločným fotografovaním odchádzajúcich vojakov na plnenie úloh mimo územia Slovenskej republiky.

foto 1foto 1foto 1foto 1foto 1foto 1foto 1foto 1foto 1foto 1

Autor: por. Ing. Dominika GEREGAYOVÁ , Foto: npor. Ing. Roman HELIS - Dátum: 28.08.2017
Čítanosť: 3778
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share