Predposledný súboj o Kemp 2017 je za nami...


Predposledný súboj o Kemp 2017 je za nami...

Záverečný verdikt o účastníkoch Kempu 2017 sa nezadržateľne blíži. Dôkazom toho bol aj predposledný branný súboj stredných škôl košického kraja, ktorý sa odohral dňa 19. mája 2017 na pôde Gymnázia na Komenského ulici v Trebišove.


Akčný piatok začal teplým skoro letným počasím a pokračoval náročnými disciplínami, ktoré mali preveriť fyzickú a vedomostnú zdatnosť jednotlivých študentov. Na úvod ťahali kapitáni družstiev žreb, ktorý určil v akom poradí budú súťažiť. Disciplíny boli náročné, ale zároveň aj zaujímavé a poučné. Na jednotlivých stanovištiach si študenti preverili poznatky z topografie, naučili sa ošetriť a previezť raneného bez nosidiel, vyskúšali presnosť pri streľbe na terč, otestovali svoju vytrvalosť pri člnkovom behu, behu cez prekážky a zažili aké to je prebehnúť cez zamorený priestor s plynovou maskou v chemickom obleku a s raneným na nosidlách.


Následne si študenti oprášili vedomosti z histórie a súčasnosti Slovenska. Zlatým klincom bol beh na 12 minút, po ktorom nasledovalo vyhlásenie výsledkov a umiestnenia jednotlivých družstiev.


Súťažiaci boli za svoj „výkon“ odmenení vecnými cenami a zároveň pre všetkých bol pripravený vojenský guláš.


Piatkové dopoludnie bolo spríjemnené vystúpením vojenských policajtov – kynológov. Okrem toho boli k dispozícií aj rôzne strelné zbrane, ktoré si obzvlášť menší návštevníci radi chytili a vyskúšali.


Nesmieme zabudnúť ani na stan Regrutačnej skupiny Košice, kde jednotlivý príslušníci podávali informácie o možnostiach profesionálnej služby v ozbrojených silách Slovenskej republiky ako aj o aktuálnom prijímacom konaní do dobrovoľnej vojenskej prípravy.


Nakoniec zostáva len dodať „Sláva víťazom a česť porazeným“.


Výsledková listina:


1. Gymnázium Sobrance
2. Gymnázium Trebišov
3. SOŠ technická Michalovce
4. Spojená škola Sečovce
5. Gymnázium Gelnica
6. Súkromná SOŠ DSA Trebišov


Predposledný súboj o Kemp 2017 je za nami...Predposledný súboj o Kemp 2017 je za nami...Predposledný súboj o Kemp 2017 je za nami...Predposledný súboj o Kemp 2017 je za nami...Predposledný súboj o Kemp 2017 je za nami...Predposledný súboj o Kemp 2017 je za nami...Predposledný súboj o Kemp 2017 je za nami...Predposledný súboj o Kemp 2017 je za nami...Predposledný súboj o Kemp 2017 je za nami...Predposledný súboj o Kemp 2017 je za nami...Predposledný súboj o Kemp 2017 je za nami...Predposledný súboj o Kemp 2017 je za nami...Predposledný súboj o Kemp 2017 je za nami...Predposledný súboj o Kemp 2017 je za nami...Predposledný súboj o Kemp 2017 je za nami...

Autor: RSk Košice - Dátum: 22.05.2017
Čítanosť: 5606
Verzia pre tlač

Skočiť na menu