Preskocit navigáciu

Slávnostné privítanie príslušníkov EUFOR-ALTHEA, Resolute Support a UNTSO


Slávnostné privítanie príslušníkov EUFOR-ALTHEA, Resolute Support a UNTSO
Pri príležitosti privítania príslušníkov Ozbrojených síl Slovenskej republiky z operácie EUFOR – ALTHEA v Bosne a Hercegovine, Resolute Support v Afganistane a pozorovateľskej misie UNTSO sa dňa 21. apríla v Základni výcviku a mobilizačného doplňovania Martin uskutočnil slávnostný nástup.
 
Slávnostného privítania sa zúčastnili osobnosti Ministerstva obrany SR a Ozbrojených síl SR.
Máte za sebou náročné obdobie, počas ktorého ste plnili úlohy v Bosne a Hercegovine, v Afganistane a na Blízkom východe. Každá z týchto operácií je iná z hľadiska plnenia úloh, no jedno majú spoločné. Vo všetkých troch prípadoch ste sa vy, príslušníci našich ozbrojených síl, významným spôsobom podieľali na udržaní mieru a stability v danom regióne, povedal minister obrany SR Peter Gajdoš.
Na jeho slová nadviazal zástupca náčelníka Generálneho štábu OS SR generálporučík Pavel Macko.Pôsobenie príslušníkov ozbrojených síl v operáciách medzinárodného krízového manažmentu je dôležitou súčasťou nášho vojenského života. Je to nielen súčasť našej odbornej prípravy, ale je to aj plnenie si medzinárodných záväzkov Slovenskej republiky. Je to náš príspevok k medzinárodnej stabilite a udržiavania mieru,.
 
Program slávnostného nástupu pokračoval ocenením príslušníkov OS SR medailami ministra obrany SR a náčelníka GŠ OS SR za účasť vo vojenskej misií a 6 príslušníkom boli odovzdané odznaky vojnových veteránov. Následne zástupca náčelníka Generálneho štábu OS SRodovzdal vecné dary náčelníka Generálneho štábu OS SR najlepším príslušníkom operácie EUFOR-ALTHEA a Resolute Support.
 
          Slávnostný nástup bol ukončený slávnostných pochodom ocenených profesionálnych vojakov.

foto 1foto 1foto 1foto 1foto 2foto 2foto 2foto 2foto 3foto 3foto 3foto 3

Autor: rtm. Stanislav Héger , Foto: ZaVaMD - Dátum: 24.04.2017
Čítanosť: 3224
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share