Preskocit navigáciu

Generál Maxim otvoril výstavu handicapovaných umelcov


Generál Maxim otvoril výstavu handicapovaných umelcov

Náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR dnes v priestoroch Vojenských lesov a majetkov v Malackách otvoril prvú z ôsmych výstav Národnej prezentácie umenia handicapovaných umelcov SR - bojovníkov s osudom a prekážkami.
"Ako už samotný názov projektu hovorí sami sa považujete za bojovníkov, za bojovníkov s osudom a prekážkami. A tu vidím paralelu s poslaním vojaka, ochrancu bezpečnosti a slobody našej vlasti, ktorý sa celý svoj profesionálny život pripravuje na boj s prekážkami a osudom. Aj z tohto dôvodu som prevzal záštitu nad týmto podujatím a som rád, že sa Vaše diela budú vystavovať vo veľkých posádkových mestách, kde ich budú môcť zhliadnuť nie len vojaci ale aj široká verejnosť," uviedol vo svojom príhovore generál Maxim.
Výstavy v rámci projektu uvedú takmer 250 diel handicapovaných umelcov v 8 posádkových mestách. Projekt slovenskej agentúry na podporu zdravotne postihnutých občanov je organizovaný pod záštitou náčelníka generálneho štábu a ministra obrany SR. 


Generál Maxim otvoril výstavu handicapovaných umelcovGenerál Maxim otvoril výstavu handicapovaných umelcovGenerál Maxim otvoril výstavu handicapovaných umelcovGenerál Maxim otvoril výstavu handicapovaných umelcovGenerál Maxim otvoril výstavu handicapovaných umelcov 2Generál Maxim otvoril výstavu handicapovaných umelcov 2Generál Maxim otvoril výstavu handicapovaných umelcov 2Generál Maxim otvoril výstavu handicapovaných umelcov 2Generál Maxim otvoril výstavu handicapovaných umelcov 3Generál Maxim otvoril výstavu handicapovaných umelcov 3Generál Maxim otvoril výstavu handicapovaných umelcov 3

Autor: OOd NGŠ , Foto: HPoD OS SR - Dátum: 17.10.2016
Čítanosť: 4885
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share