Preskocit navigáciu

Karpatsko-duklianska operácia


Karpatsko-duklianska operácia

Mesto Svidník a Dukliansky priesmyk sa v roku 1944 zapísali do dejín Slovenska ako dejisko Karpatsko–duklianskej operácie, počas ktorej sa sovietske vojská a československá armáda snažili preraziť nemeckú obrannú líniu a začať tak oslobodzovať slovenské územie.
V súčasnosti sme si pripomenuli už 72. výročie Dňa hrdinov Dukly. Svoje tiché ďakujem prišli na cintorín Čs. vojakov vyjadriť a uctiť si pamiatku hrdinov: predseda vlády SR Róbert FICO, minister obrany SR Peter GAJDOŠ, náčelník Generálneho štábu OS SR generál Milan MAXIM, nový riaditeľ Vojenskej polície plk. Michal MIGÁT, delegácia z Českej republiky pod vedením námestníka ministra obrany Tomáša KUCHTU, zástupcovia vojenského diplomatického zboru akreditovaného na Slovensku, predstavitelia štátnej správy a samosprávy Prešovského samosprávneho kraja, okresu a mesta Svidníka, zástupcovia Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov, priami účastníci bojov, zástupcovia OS SR, ako aj miestni obyvatelia.

Pri tejto slávnostnej príležitosti minister obrany Peter GAJDOŠ osobne mimoriadne povýšil do hodnosti nadrotmajster nášho kolegu rtm. Petra OČENÁŠA z Odboru policajného výkonu Bratislava.

Vojenská polícia vykonala policajné zabezpečenie uvedenej akcie, ktoré bolo zamerané hlavne na sprievody, ochranu určených osôb a riadenie premávky na miestach osláv.


Karpatsko-duklianska operáciaKarpatsko-duklianska operáciaKarpatsko-duklianska operáciaKarpatsko-duklianska operáciaKarpatsko-duklianska operáciaKarpatsko-duklianska operáciaKarpatsko-duklianska operácia

Autor: Vojenská polícia - Dátum: 06.10.2016
Čítanosť: 6211
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share