Preskocit navigáciu

Pridelenec obrany na prijatí u 1. zástupcu NGŠ


Pridelenec obrany na prijatí u 1. zástupcu NGŠ

Vo štvrtok 11. augusta prijal na pôde Generálneho štábu OS SR 1. zástupca náčelníka GŠ OS SR generálmajor Pavel Macko pridelenca obrany Spolkovej republiky Nemecko (SRN) v SR podplukovníka gšt. Rüdigera Heinricha.

V rámci krátkeho prijatia sa generálmajor Macko a podplukovník Heinrich venovali aktuálnym témam v záujme rozvoja vzájomnej spolupráce medzi rezortmi obrany SR a Spolkovej republiky Nemecko.
Bilaterálna vojenská spolupráca so Spolkovou republikou Nemecko sa rozvíja aj prostredníctvom pravidelných stretnutí na najvyšších politických i pracovných stretnutiach.
Veľmi dobrú úroveň vzťahov medzi oboma krajinami potvrdzuje aj spolupráca vo viacerých oblastiach - vojenské vzdelávanie, vyzbrojovanie, spolupráca alebo výcvik pozemných a vzdušných síl. Taktiež aktivity organizované pod záštitou veľvyslanectva SRN, ktoré sa uskutočnili v minulosti pri príležitosti podpory historicky prvého slovenského predsedníctva v Rade EÚ.


Pridelenec obrany na prijatí u 1. zástupcu NGŠPridelenec obrany na prijatí u 1. zástupcu NGŠPridelenec obrany na prijatí u 1. zástupcu NGŠPridelenec obrany na prijatí u 1. zástupcu NGŠ

Autor: OOd NGŠ , Foto: OOd NGŠ - Dátum: 12.08.2016
Čítanosť: 4370
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share