Stretnutie príslušníkov Vojenských polícii na základni NHKIA v Kábule


Stretnutie príslušníkov Vojenských polícii na základni NHKIA v Kábule

RS Afganistan

         Náš príslušník npor. Marek KORNAJ sa v pondelok 2. mája 2016 zúčastnil súčinnostného stretnutia príslušníkov Vojenských polícii pôsobiacich v operácii RS v Afganistane na základni NHKIA v Kábule. Na stretnutí, ktoré inicioval major Mikkel W. PETERSEN – náčelník IMP (medzinárodná vojenská polícia), boli detailne rozanalyzované témy ako možnosti spolupráce medzi príslušníkmi Vojenských polícii, ich aktuálne problémy v činnosti. Pozornosť bola venovaná aj aktuálnym hrozbám.
         Stretnutia sa zúčastnili vojenskí policajti z krajín Dánsko, Austrália, USA, Veľká Británia, Turecko, Taliansko, Česká republika a Slovensko. V súčasnosti v rámci IMP NHKIA vedúce pozície náčelníka a zástupcu IMP zastávajú príslušníci DANCOM, ale súčasťou štruktúr sú aj príslušníci AUSCOM. Je predpoklad, že začiatkom roka 2017 budú v štruktúre IMP NHKIA nasadení traja slovenskí vojenskí policajti.
         Za predchádzajúcu aktívnu spoluprácu a v rámci súčinnostného stretnutia npor. Marek KORNAJ odovzdal ďakovné listy náčelníkovi a zástupcovi IMP v NHKIA.


Stretnutie príslušníkov Vojenských polícii na základni NHKIA v Kábule Stretnutie príslušníkov Vojenských polícii na základni NHKIA v Kábule

Autor: Vojenská polícia , Foto: Vojenská polícia - Dátum: 02.05.2016
Čítanosť: 7138
Verzia pre tlač

Skočiť na menu