Preskocit navigáciu

Začiatok výcvikového roku 2016 v znamení dohody o spolupráci


Začiatok výcvikového roku 2016 v znamení dohody o spolupráci

Na podnet vedúceho oddelenia kynológie odboru výcviku a kynológie Vlkanová – Hronsek kpt. Ing. Petra Šoltésa sa uskutočnilo dňa 14.1.2016 v priestoroch kancelárie riaditeľa odboru kynológie stretnutie s zástupcom hipológie Prezídia Policajného zboru plk. Mgr. Branislava Ďiďáka pracovné stretnutie hlavných kynológov Ozbrojených zborov SR.

Za účasti vedúceho úseku služobnej kynológie Generálneho riaditeľstva ZVJS pplk. Mgr. Martina Ronca, vedúceho oddelenia služobnej kynológie Finančného riaditeľstva SR mjr. Ing. Milana Dibalu a príslušníkov odboru výcviku a kynológie pplk. Ing. Mariána Turanského, nrtm. Ondreja Bihariho a voj. Ivany Pellegrini boli prerokované otázky spolupráce jednotlivých ozbrojených zložiek na úseku služobnej kynológie.

Koordinovaná vzájomná spolupráca a spoločné plánovanie v oblastiach inštrukčno-metodických zamestnaní, seminárov, školení a kurzov, pretekov, spoločných kooperačných výcvikov a poskytovanie informácií v oblastiach doplňovania psov, obstarávania kynologického materiálu, krmiva i zabezpečovania veterinárnej starostlivosti boli nosnými témami tohto dôležitého stretnutia. Podstatnou skutočnosťou je aj vďaka osobnému angažovaniu sa riaditeľa Vojenskej polície plk. Ing. Milana Hamara, PhD. dohodnutá spolupráca so Strediskom chovu služobných psov ohľadom doplňovania služobných psov do rezortu obrany.


Všetci prítomní sa zhodli v presvedčení, že úspešné splnenie úloh vyplývajúcich z tohto rokovania v reálnych podmienkach jednotlivých ozbrojených zborov významne prispeje k zvýšeniu odbornej pripravenosti na služobný výkon.



Autor: VP OVaK - Dátum: 15.01.2016
Čítanosť: 7807
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share