Preskocit navigáciu

Výcvik odstreľovačov


Výcvik odstreľovačov

V dňoch 22. 6 – 3. 7. 2015 sa uskutočnil spoločný odborný výcvik odstreľovačov vojenskej polície. Hlavným cieľom pre nových odstreľovačov bolo zvládnutie základných úloh týkajúcich sa činnosti samotného odstreľovača. Starší kolegovia plnili úlohy v malých tímoch, kde boli preverené nielen ich strelecké zručnosti, ale aj ďalšie nevyhnutné schopnosti. V hlavnej miere išlo o korekciu streľby, upresňovanie pozície cieľa, vyhodnotenie nebezpečného priestoru, zhromažďovanie a odoslanie získaných informácií.
Odstreľovači vojenskej polície bývajú podrobne analyzovaní nielen z pohľadu ich výsledkov presnosti zásahu, taktiky ale neoddeliteľnou súčasťou je aj samotný fyzický fond a psychohygiena. V oblasti vyhodnotenia fyzickej pripravenosti odstreľovačov Vojenská polícia spolupracuje s Centrom výcviku Lešť, kde odstreľovači v pravidelných intervaloch absolvujú záťažové a balančné testy.
Je veľmi pozitívnym faktom, že ani u jedného odstreľovača nedošlo k zhoršeniu jednotlivých parametrov oproti predchádzajúcim meraniam a obdobiam. Aj oblasť odstreľovača sa veľmi rýchlo vyvíja a dynamicky vplýva na rozvoj nových spôsobilostí a výcvikových postupov. Preto do budúcnosti bude vojenských odstreľovačov čakať určitá selekcia a zvýšenie nielen ich spôsobilostí, ale aj ich postavenia v samotnej jednotke ako aj logistického zabezpečenia.


Výcvik odstreľovačov Výcvik odstreľovačov Výcvik odstreľovačov

Autor: VP - Dátum: 07.07.2015
Čítanosť: 8875
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share