Preskocit navigáciu

Výmena velenia v EUFOR


Výmena velenia v EUFOR

Generálmajor Dieter Heidecker ukončil dňa 17.12.2014 svoje dvojročné pôsobenie vo funkcii veliteľa EUFOR. Operačný veliteľ generál Sir Adrian Bradshaw odovzdal velenie nad silami EUFOR generálmajorovi Johannovi Luifovi na slávnostnom zhromaždení v kempe Butmir.

Generálmajor Luif prichádza k silám EUFOR z Rakúska, kde pôsobil vo funkcii veliteľa vojenského obvodu Burgenland. Predtým vykonával funkciu zástupcu veliteľa KFOR v Kosove v rokoch 2011/2012.

Nový veliteľ na slávnostnom zhromaždení vyhlásil, že EUFOR bude pokračovať vo svojom poslaní budovania kapacít a výcviku Ozbrojených síl Bosny a Hercegoviny súčasne so zachovaním schopnosti podporovať miestnu vládu v zabezpečení bezpečného prostredia. Generálmajor Luif ďalej povedal, že vidí úlohy EUFOR ako dôležitý príspevok pomoci všetkým obyvateľom Bosny a Hercegoviny, aby mohli žiť spolu v stabilnej, životaschopnej, pokojnej a multietnickej krajine.

Ceremoniálu sa zúčastnili významní predstavitelia medzinárodného spoločenstva v krajine, rovnako ako minister obrany Bosny a Hercegoviny Zekerijah Osmić a najvyšší predstavitelia miestnych bezpečnostných zložiek.

V silách EUFOR v operácii ALTHEA v Bosne a Hercegovine pôsobí 35 profesionálnych vojakov Ozbrojených síl OS SR, jeden profesionálny vojak pôsobí na veliteľstve NATO v Sarajeve.



Autor: EUFOR ALTHEA , Foto: autor - Dátum: 19.12.2014
Čítanosť: 6829
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share