Preskocit navigáciu

Kurz Combat life saver pre príslušníkov Vojenskej polície


Kurz Combat  life saver pre príslušníkov Vojenskej polície

V dňoch 18. – 21. 8. 2014 sa uskutočnil posledný z troch kurzov COMBAT LIFE SAVER v priestoroch Camp Aachen, Grafenwoehr Training Area, Nemecko.
Kurzu sa zúčastnilo 10 príslušníkov Vojenskej polície z CVaK VP Vlkanová a ÚVP Topoľčany a dvaja príslušníci US Army. Celkovo sa kurzu zúčastnilo 30 príslušníkov Vojenskej polície.

Cieľom kurzu je zvládnutie poskytnutia prvotnej pomoci pre záchranu života v bojovej zóne, presun do bezpečného priestoru, následné udržanie životných funkcií, ošetrenie ostatných zranení a privolanie pomoci a transportu.
Pre úspešné absolvovanie kurzu je potrebná znalosť anglického jazyka na úrovni STANAG 2 a základov poskytovania prvej pomoci.


Kurz má veľký prínos nielen pre príslušníkov Vojenskej polície, ktorí budú nasadení v zahraničných misiách, ale aj pri plnení úloh na území SR (živelné katastrofy, vážne dopravné nehody,...). Získané vedomosti, skúsenosti a materiály budú využívane pri príprave príslušníkov Vojenskej polície pred vyslaním na plnenie úloh do zahraničia a počas zdravotnej prípravy.


Kurz Combat life saver pre príslušníkov Vojenskej polícieKurz Combat life saver pre príslušníkov Vojenskej polícieKurz Combat life saver pre príslušníkov Vojenskej polícieKurz Combat life saver pre príslušníkov Vojenskej polície

Autor: RVP - Dátum: 27.08.2014
Čítanosť: 9581
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share