Preskocit navigáciu

Policajné zabezpečenie spomienkového podujatia


Policajné zabezpečenie spomienkového podujatia

Dňa 18. júna 2014 sa na námestí Eurovea v Bratislave uskutočnilo spomienkové podujatie organizované Úradom pridelenca obrany pri Veľvyslanectve Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska v Slovenskej republike.

Na budove obchodeného centra bola hlavným maršalom Kráľovských leteckých síl maršalom Sirom Stuartom Peachom odhalená pamätná tabuľa venovaná českým a slovenským letcom, ktorí bojovali v britskom Kráľovskom letectve (RAF) počas druhej svetovej vojny. Počas podujatia vystúpili pochodová hudby v podaní RAF Centrálnej hudobnej skupiny a prelet historického Spitfira.

Podujatia sa zúčastnili významné osobnosti zo Slovenska a zahraničia, predstavitelia Ozbrojených síl SR i vojnový veteráni. O zabezpečenie verejného poriadku a dôstojný priebeh spomienkového podujatia sa postarali príslušníci Útvaru vojenskej polície Bratislava v spolupráci s príslušníkmi Policajného zboru a Mestskej polície Bratislava.


Policajné zabezpečenie spomienkového podujatiaPolicajné zabezpečenie spomienkového podujatiaPolicajné zabezpečenie spomienkového podujatia

Autor: mjr. Ing. Ladislav Ódor , Foto: mjr. Ing. Ladislav Ódor - Dátum: 20.06.2014
Čítanosť: 10203
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share