Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Florbalový klub DUKLA Ružomberok úspešne reprezentuje ozbrojené sily na verejnosti


Florbalový klub DUKLA Ružomberok úspešne reprezentuje ozbrojené sily na verejnosti  

Príslušníci Základne mobilných komunikačných a informačných systémov v Ružomberku (ZaMKIS) dosahujú v rámci doterajšej časti sezóny regionálnej ligy M2-Stred vynikajúce výsledky. V priebežnom hodnotení sezóny 2013/2014 sú na čele tabuľky.

Florbalový klub Dukla Ružomberok pôsobí na Základni mobilných KIS v Ružomberku kde má vytvorené podmienky zo strany útvaru tak, aby mohli absolvovať v rámci svojho osobného voľna tréningy v športovej hale „Koniareň“. Florbalisti si ako profesionálni vojaci zvyšujú svoju fyzickú zdatnosť a reprezentujú OS SR aj mimo svojich pracovných povinností. Pochopenie a podporu má mužstvo aj v osobe veliteľa útvaru pplk. Ing. Štefana Pobijaka ktorý sa, keď mu to jeho pracovné povinnosti dovolia, stáva pevnou súčasťou mužstva. Fungovanie klubu tak nezostalo iba poloprofesionálnou záležitosťou občianskeho združenia. Mužstvo ZaMKIS 1, ktorého základ tvoria hráči Dukly, sa zúčastňuje rôznych vojenských florbalových turnajov, ktoré doposiaľ všetky vyhralo.

Začiatky florbalového tímu v Ružomberku sa datujú od roku 2011. V tomto roku sa zišla skupina profesionálnych vojakov príslušníkov ZaMKIS, ktorí si chceli zmerať sily na Majstrovstvách OS SR vo florbale v Trenčíne. Družstvo tvorené prevažne zo športovcov z iných odvetví (hokejbal, hokej, futbal) bolo zaradené do turnaja iba dodatočne na poslednú chvíľu. Svojimi prvými výsledkami a hlavne herným prejavom si však získalo priazeň prítomných divákov. Stalo sa prekvapením turnaja a jeho zaslúženým víťazom. Po tomto nečakanom, ale potešujúcom víťazstve, družstvo ZaMKIS pokračovalo vo florbale a chcelo sa posunúť na vyššiu úroveň. Príslušníci základne sa prihlásili do mestskej florbalovej ligy v Ružomberku. Keďže prevažná väčšina mužstva bola tvorená z profesionálnych vojakov, rozhodli sa pre názov mužstva Dukla Ružomberok. Aj túto ligu vyhrali a pokračovali v ceste k vyšším métam. V decembri 2012 si podali žiadosť na zaregistrovanie občianskeho združenia FBC Dukla Ružomberok a následne sa prihlásili do regionálnej slovenskej ligy M2-Stred pre sezónu 2012/2013. Ako nováčik súťaže vyhrali základnú časť a celkovo sa umiestnili na peknom treťom mieste.

Čo sa týka cieľov a vízie florbalového klubu Dukla Ružomberok do budúcna, hlavným cieľom je spropagovať a zviditeľniť florbal v regióne Liptova a získať do svojich radov mládež. Ďalším z cieľov je poukázať, že aj v Ozbrojených silách SR sa pri troche úsilia a zvýšeného entuziazmu dá robiť šport na vysokej kvalitatívnej úrovni. Organizovaná športová činnosť navyše napomáha profesionálnym vojakom udržiavať a zvyšovať si svoju fyzickú pripravenosť, ktorá je jednou zo základných zručností každého profesionálneho vojaka.


Florbalový klub DUKLA Ružomberok úspešne reprezentuje ozbrojené sily na verejnostiFlorbalový klub DUKLA Ružomberok úspešne reprezentuje ozbrojené sily na verejnosti

Autor: ZaMKIS , Foto: nrtm. Marián BIELIK - Dátum: 18.12.2013
Čítanosť: 9805
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share