Preskocit navigáciu

Molo workshop v Sektore 1 aj za účasti Slovákov


Molo workshop v Sektore 1 aj za účasti Slovákov

Príslušníci Argentíny, Srbska, Rakúska, Chorvátska, Maďarska, Brazílie, Chile a Slovenska sa dňa 1. augusta 2013 zúčastnili Molo workshopu (Military Observer and Liaison Officer) v priestore zodpovednosti Sektoru 1. Veliacim národom v Sektore 1 sú Argentínčania a na ich pozvanie sa tento workshop uskutočnil v kempe Rocha.

Slovcon UNFICYP zastupovali vojenskí pozorovatelia a styční dôstojníci major Patrik Tanyasi, kapitán Vladimír Smolej a kapitán Adrian Andrášik.

Predmetom stretnutia bolo riešenie problémov a úloh, s ktorými sa príslušníci molo stretávajú pri svojej činnosti, najmä dodržiavanie status quo a prímeria v nárazníkovej zóne. Po prezentácii, ktorú za Sektor 4 odprezentoval maďarský dôstojník nadporučík Bencze Lovasz, príslušníci tohto workshopu v priestore Sektoru 1 v nárazníkovej zóne urobili rekognoskáciu v exponovanej oblasti.

Molo workshopu sa zúčastnil aj podplukovník Jozef Zekucia, ktorý zastáva funkciu HQ LO TF (Headquarters Liaison Officer Turkish Forces) v Nikózii, kde vystupuje ako dôstojník pre styk pri prípadných konfliktoch s Tureckou republikou Severný Cyprus. Diskusie sa taktiež zúčastnil rakúsky príslušník podplukovník Hans Zarfl, ktorý zastáva pozíciu HQ LO NG (Headquarters Liaison Officer National Guard), teda je dôstojníkom pre styk s gréckou stranou. Záver stretnutia venovali prítomní účastníci workshopu určeniu priorít na riešenie do ďalšieho obdobia.


11112

Autor: npor. Miroslav Matejko , Foto: npor. Miroslav Matejko - Dátum: 05.08.2013
Čítanosť: 7517
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share